sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Supernatural, Season 2 - jaksot 16 - 22


Supernaturalin kakkoskausi on nyt kokonaisuudessaan kahlattu läpi ja pitää sanoa, että tämä kausi oli erittäin hyvä. Nautiskelin siitä huomattavasti ykköskautta enemmän, vaikka ykköskaudessakaan ei mielestäni mitään vikaa ollut. Tässä kakkoskaudessahan ykköselle tyypilliset yksittäistapaukset siirtyvät huomattavasti pienempään rooliin ja sarja keskittyy Winchestereiden perheen vaiheisiin syvällisemmin, Samin ja Deanin suhteeseen, molempien poikien henkilökohtaiseen kasvuun ja suureen taustatarinaan yleensä.

Jaksokohtaiset pohdinnat SPOILERIVAROITUKSELLA katkon jälkeen.
Episode 16 - Roadkill
Molly (Tricia Helfer) ajaa miehensä kanssa pimeällä tiellä melkein vanhan miehen päälle ja suistuu puolestaan itse tieltä. Herätessään aviomies on poissa. Molly lähtee hakemaan apua ja pysäyttää samaisella tiellä vuosittain ilmestyvää kummitusta jahtaavat Winchesterin veljekset. Aluksi tämä jakso vaikuttaa ihan perinteiseltä kummituksenjahtaamisjaksolta, mutta kylläpä tuli yllätys lopussa!

Roadkill on hieman surullinen, mutta hieno jakso. Niin erilaisella tavalla tässä nyt suhtauduttiin tänne kuolemansa jälkeen kummittelemaan jääneisiin ihmisiin kuin aikaisemmin. Oli kovasti sympatiat Mollyn puolella.

Episode 17 - Heart
Heartissa tavataan ensimmäisen kerran ihmissusia. Dean lähtee kuutamoon ihmissusien jalanjäljille ja Sam jää suojelemaan kaunista Madisonia (Emmanuelle Vaugier), joka näyttäisi olevan hyvinkin hukkasten seuraava uhriehdokas. Pikkuveli näyttää vihdoin sisältävänsä mieshormoneita ja ihastuu suojeltavaansa, joka sitten kuitenkaan ei ole sitä miltä näyttää...

Pidin tästä jaksosta kovasti, vaikka se hyvin surullissävytteinen onkin. Rankkoja päätöksiä ne nämä pojat joutuvat tekemään, aina luopumaan niistä asioista, jotka olisivat heille hyviä. Rakastan muuten Deanin pikkuveljensä puolesta tuntevaa iloa, kun Sam vihdoinkin saa (tai viitsii ottaa, se mieshän varmasti saisi kenet tahansa!) naisen.

Episode 18 - Hollywood Babylon
Veljekset lähtevät Hollywoodiin tutkimaan siellä kauhuelokuvan kuvauksissa tapahtuneita kuolemia ja törmäävät varsinaiseen sirkukseen. Kuvausryhmän avustajana Dean soluttautuu sujuvasti mukaan ja silminnähden nauttii hetken normaalielämästä ja normaalista työnteosta.

Varsin hauska jakso, joka kertoo siitä, kuinka alkuperäisen elokuvan käsikirjoituksen tehnyt haluaa kostaa kaikille käsikirjoituksen tuhoamisesta ja muuttamisesta c-luokan teinipelotteluksi. Elokuvamaailmasta kiinnostuneille jakso on todellinen helmi kaikkine viittauksineen. Ja tässä jaksossa puolestaan Dean saa naisen.

Episode 19 - Folson Prison Blues
Veljekset pidätetään ja kuskataan vankilaan, jossa on alkanut tapahtua kummia, aivan kuin jokin entisen vangin haamu siellä pistäisi jengiä hengiltä. Veljesten "pääsy" juuri tähän kyseiseen vankilaan on tietenkin suunniteltu, mutta suunniteltua ei ole se, että he joutuvat uudelleen naamatusten FBI-agentti Henricksenin kanssa.

Tämä jakso tuntui tavalliselta välityöltä, eikä herättänyt suuria tunteita suuntaan tai toiseen. Ihan mukava vankilapelottelu. Mukana poikien lakinaisena jämäkkä ja ystävällinen Mara Daniels (Bridget White).

Episode 20 - What is and what should never be
Dean joutuu Djinnin vangiksi ja herää yllättäen Teksasissa, kauniin naisen vierestä ja saa tietää äitinsä olevan elossa sekä lakimies-Samin olevan menossa naimisiin Jessican kanssa. Hän elää normaalia elämää tyttöystävänsä Carmenin (Michelle Borth) kanssa, mutta veljeensä hänellä ei ole suhde kunnossa. Suurelta osin elämä siis hymyilee, eikä keltasilmäisestä demonista tiedä kukaan mitään. Sitten Dean lukee lehdistä tapahtumista, kuolemista, jotka oikeassa elämässä hän ja Sam ovat estäneet ja tajuaa, että ihana normaalielämä onkin vain Djinnin luomaa silmänlumetta.

Lähes itkettävä jakso. Dean hymysuin ajamassa ruohikkoa äitinsä pihamaalla Joey Ramonen esittämän What a wonderful worldin soidessa... kerrankin oikeaa elämää! Ja sitten se ei olekaan. On myös ikävä huomata Deanin omat ajatukset itsestään, sillä jopa tällaisessa unessa hän näkee itsensä perheen hylkiönä, viinaan menevänä hulttiona, josta on vaikea pitää. Yksi parhaista tähän mennessä näkemistäni jaksoista.

Episode 21 - All the hell breaks loose: Part 1
Keltasilmäinen demoni kidnappaa Samin, sekä muutaman muun "lapsensa" hylättyyn kaupunkiin keskelle ei-mitään. "Lapset" joutuvat ensin tutustumaan toisiinsa ja toistensa kykyihin ja sitten selviämään demoneiden keskellä, kunnes he alkavat vähentyä yksi kerrallaan - Demonin tarkoituksena on karsia heistä paras omiin tarkoituksiinsa. Sillä välin Dean ja Bobby etsivät kuumeisesti Samia, löytävät Roadhousen ja sen mukana Ashin poroksi palaneena ja lopulta myös Samin - juuri kun ryhmän voittaja löytyy.

Oijoi kun oli kauhea lopetus tälle jaksolle! Onneksi nämä kaksi jaettua osaa pystyi katsomaan perätysten. Ihan mielenkiintoista johdantoa tulevalle, mutta kokonaisuutena jäi hieman keskinkertaiseksi kummituskaupunkisäntäilyksi.

Episode 22 - All the hell breaks loose: Part 2
Tässä se sitten tapahtuu se, mistä olen huhuja kuullut - Dean myy sielunsa demonille pelastaakseen veljensä kuolemalta. Jakson nimi on myös jännä, sillä luulin tämän tarkoittavan asiaa kuvaannollisesti, mutta se oikeasti tarkoittaa helvetin porttien avaamista. Demoneita lentää maailmaan sen verran paljon, että niiden takaisin saaminen tuleekin olemaan iso työ. Paljon puhuttu sota siis alkaa tästä.

Ihan hienoa, että keltasilmäisen demonin tarina saatiin kakkoskauden lopuksi jonkinasteiseen päätökseen. Ja siinä sivussa Samin tarina selvästikin alkuun.

Edelleen odotan postia Briteistä, jotta pääsisin sarjaa jatkamaan. Jospa tässä piakkoin :)

Kuvat täältä >>