maanantai 10. toukokuuta 2010

Leffauutisia: Miehet jotka vihaavat naisia -elokuvan Hollywood-versio tulossa

Ruotsalaisen Stieg Larssonin upean trilleritrilogian elokuvaversio (Miehet jotka vihaavat naisia, Tyttö joka leikki tulella ja Pilvilinna joka romahti) kohautti elokuvamaailmaa viime vuonna sen verran reippaasti, että sarja innosti Hollywoodin laittamaan tekeille siitä englanninkielisen version. The girl with the dragon tattoon ohjaksiin on kiinnitetty David Fincher, mies loistavien Fight Clubin ja Se7enin takana, Oscar-nomineerattu Benjamin Buttonin uskomattomasta elämästä. Larssonin ensimmäisestä romaanista käsikirjoituksen tekee Steven Zaillian, jonka kynästä ovat lähteneet mm. American gangster (2007), Gangs of New York (2002) sekä Schindlerin lista (1993), mistä hän voitti käsikirjoitus-Oscarin.

Mikään turha porukka remaken takana ei siis ole, ja tämä hieman helpottaa omaa, hyvin skeptistä suhtautumista Miehet jotka vihaavat naisia -elokuvan englanninkielisen version tuotantoon. Pidin todella paljon ruotsalaisesta alkuperäisteoksesta ja en koe, että leffa kaipaisi uusintaversiota englannin kielellä. Itse toivoisin, että myös amerikkalaiset katsoisivat ruotsalaisen teoksen, sillä siinä päähahmoa Lisbeth Salanderia näyttelevä Noomi Rapace tekee aivan loistavaa työtä rankassa roolissaan, enkä kaipaisi ollenkaan tuon mahtavan hahmon vesittämistä, mitä niin pelkään tapahtuvan Hollywood- versiossa.

Onneksi ohjaajana kuitenkin on Fincher, jonka Fight Club todisti, että mies uskaltaa käyttää elokuvissaan hyvinkin rajuja ideoita.

Lisbethin näyttelijää ei ole vielä valittu, mutta rooliin on huhuttu An Education -elokuvasta tuttua Carey Mulligania, Twilightin Kristen Stewartia ja mukana kisassa on vinkattu ovan myös Natalie Portman, Keira Knightley, Anna Hathaway ja Ellen Page. Fincher itse on kuitenkin kommentoinut, että saattaa valita rooliin jonkun täysin tuntemattoman kasvon. Miespääosaan toimittaja Mikael Blomqvistin rooliin on huhuttu mm. Johnny Deppiä ja George Clooneya, mutta vahvin veikkaus on tällä hetkellä Brad Pitt.

Elokuvan kuvaukset alkavat lokakuussa 2010 ja Fincher on sanonut haluavansa kuvata elokuvan Ruotsissa. Englanninkielinen The girl with the dragon tattoo olisi näillä näkymin tulossa julkaisuun 2012.