torstai 13. toukokuuta 2010

50 satunnaista leffa-asiaa, osa 2

Satunnaisten leffa-asioiden listaus, osa 2
 1. Arastelen suuria määriä lokkeja Hitchcockin Linnut -elokuvan takia. Täällä meren rannalla asuessa sen välillä ihan oikeasti huomaa.
 2. Pidän aktiivisista ja rankoista naishahmoista toimintaelokuvissa - nuorena suuri suosikkini oli Brigitte Nielsenin tähdittämä Red Sonja. Leffahan on toteutettu melkoisen kökösti, mutta jotain niin kovin sympaattista siinä on.
 3. Yksi parhaimpia toimintaelokuvien naishahmoja on Natalie Portmanin pikkuruinen Mathilda Leonissa. Joskin Noomi Rapacen Lisbeth Salander Miehet jotka vihaavat naisia -trilogiasta nousi aika tasoihin.
 4. Kakkoskohdassa mainitusta syystä pidin myös yhdestä maailman huonoimpien joukkoon rankatusta elokuvasta - Pamela Andersonin Barb Wiresta.
 5. Varsinkin siitä kohtauksesta, jossa hän käskee koiransa kiinni äijän palleihin ja sitten koiran istumaan. Ja uhkaa sitten käskeä sen kieriä.
 6. Minulla on siis elokuvien suhteen vähän outo huumorintaju. Lapsellinenkin, joku saattaisi sanoa.
 7. Pidän kovasti mm. Kevin Smithin huumorista.
 8. Smithin kehittämät hahmot Jay ja Silent Bob ovat äärettömän ärsyttäviä tapauksia, mutta myös äärettömän hauskoja.Varsinkin Silent Bob, joka aina yrittää käyttää avukseen Voimaa.
 9. Kaksi mielestäni maailman kauneinta rakkaustarinaa ovat Brokeback Mountain ja The Crow.
 10. Minusta Brokeback Mountain on lisäksi todella seksikäs elokuva.
 11. Minulla on kylppärissä Darth Vader saippuapullo, jonka valosapeliin ripustan roikkumaan sormuksen ja korvakorut aina yön ajaksi.
 12. Vähensin huomattavasti Merlot'n juomista nähtyäni Sidewaysin.
 13. Tärisin varmaan tunnin sen jälkeen, kun olin nähnyt elokuvan Naisen kivitys - Stoning of Soraya M. sillä olin niin järkyttynyt siinä näytetystä silmittömästä julmuudesta.
 14. Keanu Reevesillä on yhdet maailman ihanimmista silmistä ja hän on muutenkin mielestäni yksi kauneimpia miesnäyttelijöitä.
 15. Mutta Johnny Depp on lahjakkaampi, joten siksi Keanu jää listallani kakkoseksi.
 16. Katsoin joskus pienenä ystäväni kanssa b-luokan teinipelottelun Verisisaret ja sain ihan mahdottoman kammon kauhuelokuvia kohtaan.
 17. Mikäli sitä kammoa ei vielä tarpeeksi ollut Painajainen Elm Streetillä -elokuvan näkemisen jälkeen.
 18. Sen jälkeen nimittäin näin painajaisia, joissa tämä paras ystäväni oli muuttunut Freddyksi ja seisoi yöllä sänkyni vieressä...
 19. Suosikkivampyyrielokuvani on edelleenkin The Lost Boys, jonka näin nuorena *monesti*. Olin ihan rakastunut Michaelia näyttelevään Jason Patriciin.
 20. Vuosia sitten tilasin UK:sta The Princess Bride -elokuvan, koska olin kuullut puhuttavan sen klassikkoasemasta fantasiaelokuvien joukossa niin paljon, että harmitti kun en ollut sitä vielä nähnyt. UK-versiossa ei ollut minkään valtakunnan tekstitystä ja elokuvan nähneet tietävät, että sen dialogi ei ole helpoimmasta päästä seurata. Printtasin sitten netistä koko scriptin ja lunttasin siitä kohdat, joista en saanut selvää :)
 21. Juon töissä teeni ikäiselleni sopivasti Harry Potter -mukista.
 22. Teininä luin paljon Marvelin sarjakuvia ja yksi suurimpia suosikkihahmojani oli Elektra. Odotin Elektrasta tehtävää elokuvaa suurella mielenkiinnolla, ja olin todella harmissani sen nähtyäni, koska se oli mielestäni niin huono.
 23. Luin Tarun sormusten herrasta kokonaan vasta kun olin nähnyt saagan ensimmäisen elokuvan. Olin aloittanut kirjaa moneen kertaan pääsemättä sataa sivua pidemmälle, mutta vasta Fellowshipin nähtyäni "tulppa" aukesi ja lukaisin koko höskän samantien.
 24. Suunnittelin meneväni R&A -festareilla 2006 katsomaan Pan's Labyrinthin, joka oli myöhänäytöksessä. Olin kuitenkin yksin ja pitkällä raskaana, ja päätin sitten kuitenkin olla menemättä. Päätös oli hyvä, koska elokuva oli myöhemmin kotona dvd:lläkin katsottuna sen verran rankkaa kamaa. Pidin elokuvasta todella paljon, mutta se olisi voinut olla liian vaikuttava kokemus yksin teatterissa.
 25. Olen haaveillut auton rekkarista JED-1 ja tunsin pienenpienen kateuden pistoksen, kun kerran näin palaverista tullessani Nokian parkkitalosta ulos ajamassa valkoisen (muistaakseni) Audin ja silläpä oli juuri tuo rekkari...