keskiviikko 12. toukokuuta 2010

50 satunnaista leffa-asiaa, osa 1

Blogeissa kiertäneistä Sata satunnaista -haasteista päätin sitten minäkin tehdä oman listani, mutta elokuvien näkökulmasta. Minun listani on tosin "vain" 50 kohtaa pitkä, mutta silti se tulee kahdessa osassa, koska juttua näköjään riitti... ;)
 1. Olen elokuvan aikana itkenyt eniten kun katsoin Marley & Me -elokuvan. Se tosin saattoi johtua siitä, että elokuva toi niin elävästi mieleen oman, edesmenneen koiramme.
 2. Hymyilen heti, jos joku sanoo "Bella, bella..." koska minulle tulee siitä heti mieleen Jim Jarmuschin ohjaama Night on Earth ja sen Rooma-osio, jossa Roberto Benigni näyttelee taksikuskia.
 3. Samassa elokuvassa nähdään Winona Ryder mielestäni ehkäpä parhaassa roolissaan pikkuruisena taksikuskina, joka tarvitsee peppunsa alle puhelinluettelon, että näkee ajaa.
 4. Minulla on äärettömän huono muisti, enkä millään meinaa muistaa, kuka ohjasi minkä, edes klassikoista. Siksi olen ahkera IMDb:n käyttäjä.
 5. Olin pienenä Karate Kidin katsottuani kova Ralph Macchio -fani ja ystäväni kanssa lähetimme hänelle kuva- ja nimmaripyynnön. Kuvia tuli vain yksi ja se tuli postissa noin kaksi vuotta myöhemmin, jolloin meistä kumpikaan ei enää ollut niin suuri fani. Kuva jäi muistaakseni ystävälleni.
 6. Hayden Christensen on mielestäni todella seksikäs Sithin kostossa, kun hän muuttuu Darth Vaderiksi. Muistan tuijotelleeni hänestä otettua synkkää, keltasilmäistä promokuvaansa leffan julkaisun aikaan pitkät tovit.
 7. Yleisesti ottaen en pidä romanttisista komedioista, mutta hyvin monta brittiromkomia suorastaan rakastan.
 8. Mielestäni Legally Blonde on loistava komedia kaikille meille blondeille.
 9. Olen nuorena nähnyt Tappajahain ja sen takia pelkään vieläkin mennä uimaan mereen.
 10. Ahdistuin suuresti nähtyäni elokuvan Se7en ja varsinkin sen Himo -kohtauksesta. Kuvittelin kohtausta (jota elokuvassa ei näytetä) mielessäni ihan liikaa.
 11. Rakastuin Vin Dieseliin nähtyäni hänen elokuvansa xXx. Se ääni, ne lihakset. Ja leffassa soi vielä Rammstein.
 12. Mielestäni Citizen Kanen "Rosebud" on yksi loistavimpia elokuvien lopetuksia.
 13. Toinen on Some like it hotin "Nobody's perfect" - no tämä elokuva ainakin on!
 14. Jos olisin Star Wars -hahmo, haluaisin olla Obi-Wan Kenobi - aina oikeamielinen.
 15. Töissä minulla on työpöydälläni iso pahvinen Obi-Wan (Ewan McGregorin Episodi II:n versio).
 16. Minulla on kaksi Force FX -valosapelia: Anakin Skywalkerin sininen ja Darth Vaderin punainen (tai oikeastaan tuo punainen on mieheni).
 17. Punaisen ostin New Yorkista FAO Schwartzin lelukaupasta ja kuljetin sitä sitten metrossa olalla ja sain kovasti ihailevia katseita kaltaisiltani pikkupojilta.
 18. Lentokoneessakin sain hauskoja kommentteja henkilökunnalta, koska valosapelilaatikko ei meinannut mahtua tavarahyllylle pituutensa takia.
 19. Minulla on Peter Mayhew'n (Chewbacca) kuva ja nimmari.
 20. Kun asuin puolisen vuotta itsekseni asunnossa, jossa oli korkeat huoneet, olkkarini seinällä oli Sithin koston suuri kadunvarsijuliste. Se oli oikeasti todella makean näköinen siinä seinällä, katosta lattiaan.
 21. Cate Blanchettin esittämä Galadriel Tarussa sormusten herrasta on mielestäni yksi kaunempia naishahmoja elokuvissa ikinä. Galadriel on ainoa LOTR -figuuri mitä omistan.
 22. Olen pukeutunut keltaiseen Kill Billin Briden mukaisesti pikkujouluissa, joiden teemana oli elokuvat.
 23. Yksi suosikkiquotejani elokuvista on Han Solon ja Prinsessa Leian välinen: "I love you" "I know" Imperiumin vastaiskusta.
 24. Mielestäni yksi maailman viisaimpia filosofeja on Yoda ;-)
 25. Näin pienenä Kummisedän ja sain sen hevosenpääkohtauksesta niin kovat traumat, että pitkään katselin tarkkaan peitonaluset ennen nukkumaanmenoa. Suostuin katsomaan Kummisedät uudestaan vasta oikeasti aikuisena. Sitten en onneksi enää pelännyt, vaan osasin arvostaa elokuvien mahtavuutta.
Kuva Googlen kuvahaulla © Lucasfilm Ltd.