perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kyselytunnin vastauksia - osa 2, Henkilökohtaista & Matkailu ja Musiikki

Kyselytunnin jatkoa henkilökohtaisemmilla jutuilla...

TIINANEN: Ihan ekana tuli mieleen, että mikä toi koiran kuva on? Onko siis sun koira?

Kuvan koira on siis minun koira, pitkäkarvainen saksapaimenkoiranarttumme, joka 11 ja puoli vuotta eli kanssamme ja kaksi vuotta sitten siirtyi vihreämmille metsästysmaille, kun jalat eivät enää kantaneet.

TIINANEN: Millanen perhe sulla on? Lapsia? Voi olla, että tästä on ollukin täällä blogissa jotain, mut en muista. Mitä muuta tykkäät tehdä vapaa-ajallas kuin katsella leffoja ja pitää blogia? Mistä oot kotoisin ja missä asut nyt?

Olen kotoisin Pohjois-Savosta ja asunut siellä elämäni ensimmäiset 19 vuotta, minkä takia edelleenkin pidän itseäni savolaisena (minkä kuulee kyllä puheestani), vaikka olen jo lähes puolet elämästäni asunut muualla, ensin opiskelemassa Jyväskylässä ja nyt viimeiset 10 vuotta Helsingissä. Perheeni koostuu minusta, miehestäni ja 3-vuotiaasta tyttärestämme.

Paljon ei vapaa-aikaa jää päivätyön, sivutyön ja perheen lisäksi, mutta tykkään matkustella, lukea, istuskella luonnossa... :)

BUBBLE: Lempiruokasi a) jouluruuista b) vappuherkuista c) juhannuksena grillin lämmöstä d) skumpan seurana e) arkipäivänä? 

Tyypillisistä juhlaherkuista en hirveästi välitä, joten a) jouluruoista lempparini on riisipuuro ja rusinasoppa, b) vappuherkuista vaikkapa skumppa ja sipsit, c) juhannuksena nuotiomakkara ja olut, d) skumpan seurana käy melkein mikä vaan vaikkapa vaahtokarkit ;-) e) arkipäivänä ruisleipä tai vaikkapa keitetyt perunat ja jauhelihakastike :) Pidän yksinkertaisista asioista!

BUBBLE: Ehkä vähän ankea aihe, mutta minkä kappaleen tahtoisit soitettavan muistollesi (hautajaisissa tms), ts. mikä kuvaisi sinua ja parhaita puoliasi parhaiten? 

Hautajaisbiisiä en ole vuosiin ajatellut, mutta muistan nuorempana ilmoittaneeni läheisilleni, että soittavat silloin Metallican Fade to Blackin... ;-) enpä siis ala sitä muuttamaan, sillä eiköhän se kuvaa kuitenkin meikäläistä melkoisen hyvin.

MIKAELA: Jos saisit olla joku päivän ajan kuka olisit?

Jos saisin päivän olla joku muu, olisin varmaankin mieheni, sillä olen aina halunnut tietää, mitä miesten pään sisällä liikkuu, vai liikkuuko siellä mitään ;-)


MIKAELA: Luet vähän mutta mikä on rakkain kirjasi, jos sellaista on?

Nuorena lukeminen oli se minun juttu, mutta opiskeluaikana hupilukeminen väheni ja on viime aikoina muuttunut enemmänkin kausiluontoiseksi – joskus luen paljon, joskus menee monta kuukautta ilman yhtään kirjaa. Rakkain kirjani on varmastikin teini-ikäisenä lukemani Marion Zimmer Bradleyn kirjoittama Avalonin usvat, joka vaikka fantasiaa olikin, muokkasi omalta osaltaan maailmankatsomustani esimerkiksi uskonnon osalta siihen suuntaan, mikä se nyt on. Myös Sid Viciousin tyttöystävän Nancyn elämäntarinan kertova Nancy, naisen äidin Deborah Spungenin kirjoittamana, oli sellainen, jonka luin useaan otteeseen.

SOOLOILIJA: Kuka on alter egosi ?

Alter ego... en tiedä... Helinä-keiju? :)

SOOLOILIJA: Millainen olit lapsena?

Olin lapsena lukutoukka, joukossa hieman hiljainen ja arka (johtuu varmaan osittain siitä että olen ainoa lapsi), mutta aina oman tien kulkija ajatuksiltani. Pahimpaan Dingo-faniusaikaan ala-asteen neljännellä tai viidennellä luokalla käsityönopettaja käski minua ottamaan sifonkihuivin pois ranteestani, jotten ompelisi itseäni kiinni ompelukoneeseen ;-) Yläasteella otin teknisen käsityön valinnaiseksi aineeksi, kuuntelin heviä ja punkkia ja pukeuduin sen mukaisesti, mutta koulun keskiarvoni oli aina ysin pinnassa ja olin kuitenkin melkoisen kiltti tyttö (äiti tai isä saattaa olla eri mieltä... ;-).

SOOLOILIJA: Missä haluaisit asua jos voisit vapaasti valita maan ja asumistyylin?

Haluaisin asua isossa kartanossa, jossa minulla olisi palveluskuntaa ja oma hevonen ;-) Vaikkapa Uudessa Seelannissa tai Englannin / Skotlannin maaseudulla. Tämä on sellainen koko iän kestänyt ruusunpunaisten lasien läpi katseltu haave, jonka ei edes tarvitse ikinä toteutua :)

RIEHU: Suosikkipaikkasi maailmassa?

Laiskamadon suosikkipaikka maailmassa on oma sänky :) Mutta suuremmassa mittakaavassa ajateltuna: maana Uusi Seelanti tai kaupunkina Lontoo. Myös Skotlannista pidän ja Australiasta...


RIEHU: Mitä ruokaa/bändiä/elokuvaa/väriä et voi sietää?

Ruoka mitä en voi sietää: maksalaatikko (se on koiranruokaa) ja kesäkeitto.
Bändi jota en voi sietää: aikaisemmin näitä oli paljonkin mutta juuri nyt en muista yhdenkään nimeä!
Elokuva jota en voi sietää: Cast Away
Väri mitä en voi sietää: omissa vaatteissa keltainen ja ruskea, sisustuksessa violetti ja ruskea

RIEHU: Miten kuvailisit luonnettasi?

Luonteeltani olen rehellinen, reilu ja avoin, edelleenkin isossa porukassa hieman hiljainen ja ujokin, mutta muuten savolainen höpöttäjä ;-) Lisäksi minulle on tärkeää saada olla oma itseni.

RIEHU: Sisustusmakusi?

Joku saattaisi sanoa, ettei minulla ole makua ollenkaan ;-) Pidän sekä vaaleista sävyistä että kirkkaista ja voimakkaista väreistä - rakastuin esimerkiksi tämän nykyisen kotimme kirsikkaparkettiin ja samanvärisiin keittiökaappeihin. Sisustusmahdollisuuksia vaikeuttaa se, että olemme mieheni kanssa molemmat hamstereita ja meillä on ihan törkeän paljon roinaa. Lisäksi kun 11 vuotta asuu karvakasan kanssa, mikä tekee lattioista karvakuorrutetut alta aikayksikön ja sen jälkeen pikkuipanan kanssa, niin sisustaminen helposti jää. Jotain kerroin kodistani aikaisemmassa postauksessani täällä.

CHATRIN: Aina kiinnostaa myös miten ihmiset asuu, eli sisustusmakua haluaisin tietää (muutama foto ois kiva). ja sitten haluaisin tietää joitain tapojasi, hyviä tai huonoja.

Sisustuksesta kertoilin tuossa yllä. Tapojani – hmm... hyviä sellaisia: pyrin olemaan reilu kaikkia ihmisiä kohtaan ja kannustamaan ihmisiä toteuttamaan unelmansa, huonoja: olen patalaiska mitä tulee vaikkapa liikkumiseen ja siksi liikunnan harrastaminen on jäänyt ihan minimiin.

VEE: Mikä oli lapsuuden haaveammattisi?

Lapsuudessa minulla oli monta haaveammattia: ensimmäinen minkä muistan oli ratsastuksenopettaja, sitten halusin koirapoliisiksi ja sitten valokuvaajaksi, sitten susitutkijaksi, minkä pohjalta lähdin opiskelemaan biologiaa.


VEE: Mikä on sinusta ikävintä blogin pitämisessä, vai onko mikään?

Ikävintä blogin pitämisessä on se, että huomaa lukijoita käyvän, mutta heistä ei tiedä mitään :) Eli siksi pidän niin paljon kommentoinnista ja kommentteihin vastaamisesta!

ANZI: Millainen on unelmakotisi? Oletko enemmän kotonasi maalla vai kaupungissa?

Olen aina asunut kaupungissa, myös Savossa asuessani asuin ihan keskustan tuntumassa, siksi en osaa ajatella itseäni asumassa ihan kokonaan maalla. Kuten tuossa aikaisemmin jo mainitsin, haaveenani olisi asua isossa kartanossa, jossa minulla olisi palveluskuntaa ja oma hevonen ;-) Vaikkapa Uudessa Seelannissa tai Englannin / Skotlannin maaseudulla.

MUSIIKKI JA MATKAILU

MIKAELA: Muistatko ekan kasettisi/vinyylisi?

Muistan ensimmäisen kasettini. Se oli Pelle Hermanni. Sain sen samalla joskus ala-asteen ekoilla luokilla kun mummo osti minulle lahjaksi ensimmäisen kasettisoittimeni :) Seuraava taisi olla joku “Disco 1984”, jolla oli mukana mm. Van Halenin Jump.

MIKAELA: Mikä olisi unelmiesi matkakohde jos rahalla ei olisi väliä?

Unelmieni matkakohteita on paljon – rakastuin Uuteen Seelantiin siellä käydessämme ja sinne haluaisin uudestaan, mutta toisaalta haluaisin myös luksusristeilylle kiertämään Karibiaa, tutustumaan Galapagos-saariin, Havaijille tai Kenian safarille.

RAVENWAVES: Jos saisit kuunnella vain yhtä biisiä koko lopun elämäsi, mikä se olisi?

Ihme kysymyksiä :) Eih, en halua kuunnella vain yhtä biisiä! Sanotaan nyt vaikka että Smackin Somewhere out of the day (en uskokaan, että kukaan sitä tietää ;-).RIEHU: lempilevysi/biisisi? 

Voih, tämä on hankala, koska enää nykyisin en osaa ajatella levyjä levyinä ja biisitkin nykyisin ovat vaan hyviä. Levyä en yksinkertaisesti osaa sanoa, mutta yksi tämänhetkisiä suosikkibiisejä on Amorphiksen From the Heaven of my Heart. Vanhemmista voisin mainita vaikkapa CMX - Ruoste, Apocalyptica - Bittersweet, Smack - Somewhere out of the day, Ramones - Pet sematary, Guns N' Roses - Sweet Child O'Mine, Mötley Crue - You're all I need, Metallica - Sad but true, Megadeth - A tout le monde, Nightwish - Sleeping sun, Children of Bodom - Every day I die...

RAVENWAVES: Missä kaikkialla olet matkustellut?

Olen matkustanut 3 kuukautta maailman ympäri 2004-2005. Paikkoja missä olen käynyt on Etelä.Amerikassa Brasiliassa Rio de Janeiro ja Iguassun putoukset, Boliviassa La Paz ja Titicaca-järvi, Argentiinassa Ushuaia, Chilessä Santiago, Valparaiso, Punta Arenas ja Torres del Painen ihana kansallispuisto sekä Pääsiäissaari. Tahitilla Moorea. Uudessa Seelannissa läpi Pohjoissaaren, Eteläsaaren ympäri sekä Stewart Island, Australiassa Melbourne, Great Ocean Road, Phillip Island, Sydney, Uluru (Ayers Rock) ja Cairns. Aasiassa Malesia (Kuala Lumpur ja Langkawi), pariin otteeseen Thaimaa (Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Pattaya) ja Israel sekä Turkki. Jenkeissä pariin otteeseen New York ja Teksas (sekä kolme piipahdusta Meksikon puolelle), tänä vuonna sitten Las Vegas, Grand Canyon ja Death Valley ja pikaisesti se San Francisco, Afrikassa olen käynyt vain Egyptissä. Euroopassa ympäri ämpäri (mm. Interraililla aikoinaa) ja olen käynyt mm. Tsekkoslovakiassa :) Mutta esimerkiksi Venäjällä tai Ranskassa en ole käynyt koskaan! Matkailu on siis rakas harrastus =) (kuva guanakoista Torres del Painen kansallispuistossa Etelä-Chilessä)

Kuvat © minä&mies, paitsi Avalonin usvat haettu Googlen kuvahaulla