torstai 8. huhtikuuta 2010

Jumalan pojan kosto - Clash of the Titans (***)

Clash of the Titans on juuri sitä, mitä trailerikin lupaa - vauhdikasta toimintaa alusta loppuun, jumalia, puolijumalia ja kaikkea siltä välin. Kuten eräs tuttavani asian ilmaisi: "pikkupoikaelokuvien" genressä asiansa pätevällä tavalla ajava elokuva.

Elokuvan keskiössä on Perseus (Sam Worthington), jumala Zeuksen (Liam Neeson) ja ihmisnaisen poika, mutta joka pitää itseään pelkkänä ihmisenä. Kun hänen kasvattiperheensä kuolee Zeuksen hylkiöveljen, maanalaiseen ajetun Hadeksen hyökkäyksessä ja hän itse joutuu ihmisten sotajoukkojen vangiksi, joutuu hän kasvotusten oikean minuutensa kanssa.

Ihmiset ja jumalat julistavat sodan toisiaan vastaan ja tässä välissä taistelee puolijumala Perseus kostaakseen kasvattiperheensä kuoleman Hadekselle (jota näyttelee Ralph Fiennes). Mutta Perseuksen viha yltää kaikkiin jumaliin saakka, eikä hän hyväksy isänsä Zeuksen tarjoamaa apua. Hades janoaa verta, kuninkaallista verta, ja hän uhkaa vapauttavansa kammottavan Kraken -hirviön tuhoamaan Argosin kaupungin ellei kaupungin prisessaa Andromedaa (Alexa Davalos) uhrata hänelle.

Perseus liittyy Mads Mikkelsenin näyttelemän Dracon johtamaan iskujoukkoon, joka lähtee Krakenia vastaan, mutta matkalla tielle sattuu niin jättimäisiä skorpioneja, beduiinityyppistä hiekkakansaa sekä Meduusa, käärmehiuksinen jumalatar, jonka katse kivettää miehen kuin miehen. Mutta ei pahaa jos ei jotain hyvääkin - Perseus saa avukseen mm. upean Pegasoksen sekä iättömän Ion (Gemma Arterton).

Clash of the Titans 3D:nä ei suoranaisesti tuo lisäpotkua tarinalle. Välillä jopa hieman liian vauhdikkaissa toimintakohtauksissa nimittäin tuntuu, ettei silmät ehdi seurata kaikkea mukana tarpeeksi nopeasti ja välillä ehdin jo ihmetellä, että mitä tapahtui ja kenelle. Visuaalisesti elokuva on hieno tyypilliseen toimintatyyliin, mutta myös tarina on kasattu ihan mukavaksi vailla ihan tolkuttomia ylilyöntejä tai loputtoman pitkiä taistelukohtauksia. Hieman on kyllä alkanut jo turtua näille jättisuurille hirviöille sun muille, jotka tuntuvat elokuva toisensa jälkeen olevan ihan samanlaisia. Mielenkiintoisimman näköisiä otuksia olivatkin oikeastaan perinteisellä maskeerauksella toteutetut noidat tai mystiset "hiekkamiehet".

Suositellaan kaikille kunnon toiminnasta pitäville "pikkupojille" - ikään ja sukupuoleen katsomatta :)

Tuomio: *****

F A C T  F I L E:
Ohjaus: Louis Leterrier
Käsikirjoitus: Travis Beacham, Phil Hay, Matt Manfredi, perustuu Beverley Crossin 1981 käsikirjoitukseen Pääosissa: Sam Worthington, Mads Mikkelsen, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Alexa Davalos, Jason Flemyng
Valmistusmaa: UK / USA 2010
Genre: toiminta
Ensi-ilta: 9. huhtikuuta 2010
IMDb
Traileri:


Jos traileri ei näy, tässä suora linkki siihen YouTubessa >>

Kuvat lehdistökuvia + Googlen kuvahausta