tiistai 30. maaliskuuta 2010

Tusinakomediaa - Invention of lying ja All about Steve

The Invention of Lying
(R. Gervais, M. Robinson, 2009)  - ** - IMDb

Lentomatkalla Atlantin yli takaisin Eurooppaan katsoin brittiläisen koomikon, Ricky Gervaisin ohjaaman, käsikirjoittaman ja tähdittämän komedian The Invention of Lying, joka kertoo maailmasta, jossa kaikki puhuvat absoluuttisesti totta. Sitten yllättäen Gervaisin hahmo keksii valehtelun ja alkaa tahkota sillä mainetta ja mammonaa.

Hauskoista lähtökohdistaan huolimatta hyvin väkisin väännetyltä tuntuva komedia. Muissa rooleissa mm. Jennifer Garner ja Rob Lowe.

All about Steve
(P. Traill, 2009) - ** - IMDb

Huonoimman naisnäyttelijän Razzie -palkinnon roolistaan All about Stevessa saanut tämänvuotinen Oscar-voittaja Sandra Bullock esittää äidin ja isän luona asuvaa, paikalliselle sanomalehdelle ristisanatehtäviä suunnittelevaa Marya. Vanhemmat järjestävät vastahakoiselle Marylle treffit, mutta treffit muuttavat Maryn elämän, kun hän rakastuu päätäpahkaa sinisilmäiseen Steveen (Bradley Cooper). Tunne ei ole aivan molemminpuolinen, mutta Mary ei anna periksi.

Paikoitellen hyvinkin vaivaannuttava komedia on parhaimmillaan Maryn omissa hetkissä, niissä kun kirjatietoa itseensä ahminut Mary pääsee lopulta näyttämään kyntensä käytännössäkin.

Bullockin ja Cooperin lisäksi elokuvassa nähdään mm. Thomas Haden Church ja Ken Jeong.