perjantai 26. maaliskuuta 2010

Suurten tunteiden kolmiodraama - Brothers (***)

Olin pitkään odottanut näkeväni Jake Gyllenhaalin, Tobey Maguiren ja Natalie Portmanin tähdittämän draaman Brothers. Odotukset olivat siis melkoisen korkealla, mikä ei aina ole hyvä asia, koska silloin myös pettymiselle on suurempi todennäköisyys.


Brothers kertoo nimensä mukaisesti veljeksistä, joista vanhempi, Maguiren näyttelemä Sam, on elämässään menestynyt, Afganistanissa palvellut kapteeni, jolla on kaunis ja rakastava vaimo Grace (Portman) ja kaksi suloista tytärtä. Nuorempi, Gyllenhaalin esittämä Tommy, puolestaan on kaidalta polulta eksynyt vankilakundi, joka ei suoranaisesti nauti poikien isän (Sam Shepard) suosiota.


Tommy vapautuu vankilasta lähes samaan aikaan kun Sam lähtee uudelleen komennukselle Afganistaniin. Afganistanissa häntä ja hänen ryhmäänsä kuljettava helikopteri ammutaan alas ja Sam julistetaan kuolleeksi. Grace käy tytärtensä kanssa läpi surutyötä, missä auttaa yllättävästi selkärangan löytänyt Tommy. Suhde ei aivan täysin platoniseksi jää, mikä aiheuttaa ryppyjä rakkaudessa, kun Sam yllättäen palaakin kotiin elossa.


Hyvin rankkoja asioita käsittelevä elokuva herättää paikoitellen suuria tunteita, mutta lopussa jää ontto olo. Mitä tällä elokuvalla oikeasti haluttiin sanoa? Että sota on yhtä helvettiä? Täytyy myöntää, että olin hieman pettynyt kokonaisuuteen. Roolisuoritukset olivat jokaisella kolmesta päähenkilöstä vaikuttavia, mutta lopulta ne jäivät jotenkin irrallisiksi vailla kunnollista tarttumapintaa.

Tuomio: *****

F A C T  F I L E:
Ohjaus: Jim Sheridan
Käsikirjoitus: David Benioff, perustuu Susanne Bierin ja Anders Thomas Jensenin alkuperäiskäsikirjoitukseen "Brødre"
Pääosissa: Natalie Portman, Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Sam Shepard, Patrick Flueger, Carey Mulligan, Bailee Madison, Taylor Geare
Valmistusmaa: Yhdysvallat 2009
Genre: draama
IMDbJos video ei toimi, tässä suora linkki traileriin YouTubessa >>

Kuvat Googlen kuvahausta