tiistai 30. maaliskuuta 2010

Supernatural, 1. kausi - osat 1-8

Aloitin viime lauantaina tutustumaan Supernatural tv-sarjan ensimmäiseen kauteen. Nyt on kahlattuna läpi kahdeksan ensimmäistä osaa ja ajattelin kirjoitella niistä jotain muistiinpanoja. Ja muistiinpanothan tietysti tulee tänne myös teidän lukijoiden iloksi / kiusaksi ;-) Muistiinpanot saattavat sisältää spoilereita, joten jos et ole sarjaa katsonut, mutta olet suunnitellut katsovasi, lukeminen tapahtuu sitten omalla vastuulla!


Season 1, Episode 1 - Pilot
Esitetty jenkeissä ensimmäisen kerran 13.9.2005. Pilotissa tutustutaan pikaisesti Winchestereiden perheeseen 20 vuotta aikaisemmin, kun Sam on vielä ihan vauva ja isoveli Dean on noin 6-vuotias. Poikien äiti kuolee mystisesti ja pojat jäävät kolmestaan isän (Jeffrey Dean Morgan) kanssa. 20 vuotta myöhemmin Dean (Jensen Ackles) ilmestyy Samin (Jared Padalecki) opiskelija-asunnolle hakemaan tätä etsimään kadonnutta isää. Selviää, että isä ja pojat ovat kouluttautuneet jahtaamaan yliluonnollisia asioita ja tekemään niistä selvää "Saving people, hunting things" -asenteella. Lopussa Samin elämässä tapahtuu käänne, joka uskoakseni vaikuttaa kaikkeen tulevaisuudessa.

Kuten jo aikaisemmassa postauksessani kommentoinkin, mietin pilotin jälkeen, että onkohan tämä sarja sittenkin liian pelottava minulle. Olen ollut pienestä pitäen hirveän arka kaikenlaiselle kauhulle, sillä Tappajahain näkeminen aiheutti elämänmittaisen pelon haita kohtaan ja Painajainen Elm Streetillä sai aikaan painajaisia pitkäksi aikaa. Ajattelin kuitenkin ottaa tämän sarjan tietynlaisena "siedätyshoitona", josko hieman pääsisin peloistani.

Season 1, Episode 2 - Wendigo
Sam ja Dean seuraavat isänsä jälkiä Blackwater Ridgen metsikköön, jossa yllättäen leiriytyjien ryhmä on kadonnut. Yhden kadonneen sisko on päättänyt lähteä etsimään veljeään, ja koska veljekset epäilevät hommaan liittyvän jotain yliluonnollista, lyöttäytyvät samaan jengiin. Jännittävä fiilis jatkuu, kun pimeässä metsässä vastassa on supernopea, lähes täydellisen metsästäjän kyvyt omaava Wendigo.

Tässä osassa esitellään formaatti, jota käytetään sarjassa jonkin aikaa: jokainen uusi osa aloitetaan mysteerillä, pojat saapuvat mysteeriä tutkimaan, sitten seikkaillaan ja lopuksi mysteeri paljastuu. Varsinaiseen suurempaan taustatarinaan ei alussa pahemmin syvennytä.

Season 1, Episode 3 - Dead in the Water
Wisconsinissa paikalliseen järveen alkaa kadota useita ihmisiä lyhyellä aikavälillä. Sam ja Dean saapuvat tutkimaan juttua ja tutustuvat paikallisen seriffin tyttäreen ja tämän pieneen poikaan, joka on juuri menettänyt isänsä järvelle ja on ainoa elossa oleva silminnäkijä. Dean ystävystyy sulkeutuneen pojan kanssa ja lopulta veljekset selvittävät, mikä on johtanut järvessä lymyävän hengen suuttumiseen.

Vettä kontrolloiva henki on aika häijy asia, sillä kuolemat eivät tapahdu ainoastaan järvessä. Tämän jälkeen itsellekin tuli fiilis tarkkailla veden väriä suihkussa käydessä... ;-)

Season 1, Episode 4 - Phantom Traveler
Veljesten isän tuttava kutsuu pojat tutkimaan outoa lentokoneen maahansyöksyä. Hylkyä tutkiessaan pojat keksivät, että onnettomuuden on aiheuttanut ihmisen haltuunsa ottava demoni. Kun ensimmäisestä onnettomuudesta selvinnyt kapteeni kuolee uudessa lento-onnettomuudessa, selviää, että demoni jahtaa kaikkia onnettomuudesta eloon jääneitä ja lähtevät itse riivatulle lennolle - Dean-parka kun vielä paljastuu lentopelkoiseksi.

Tästä osasta en ollut ihan vakuuttunut. Siinä asiat tuntuvat sujuvan vähän liian pakotetusti, mutta Deanin lentopelko oli hauska lisä muuten niin pelottoman ja coolin kundin elämästä.

Season 1, Episode 5 - Bloody Mary
Lasten leikkimielinen pelottelupeli Bloody Mary (jossa kyseinen nimi sanotaan kolme kertaa peilin edessä ja pelotteena on, että Mary saapuu peiliin ja vie silmäsi) muuttuu todeksi ja uhreja alkaa tulla. Veljekset saapuvat apuun selvittämään alkuperäisen Maryn salaisuutta ja lopettamaan kierteen.

Tämä osa on ollut tähän mennessä häiriinnyttävin. Varsinkin kun asiasta miehelleni mainittuani tämän piti mennä heti peilin eteen lausumaan nuo sanat... koko illan vilkuilin peilejä, että näkyykö niissä epämääräisiä hahmoja taustalla.

Season 1, Episode 6 - Skin
Samin opiskelukaveri pidätetään tyttöystävänsä murhasta ja veljekset lähtevät tutkimaan juttua. Syyksi paljastuu muodonmuuttaja, joka voi ottaa kenen tahansa hahmon.

Tässä osassa aletaan hieman sivuta veljesten mahdollisia ongelmia ja kilpailuasetelmaa nuoruudesta, mikä antaa mielenkiintoista lisää. Minua jäi kyllä hieman häiritsemään, ettei muodonmuuttajaa näytetty ollenkaan omassa muodossaan tai että hän kuollessaan ei muuttunut takaisin omaksi itsekseen.

Season 1, Episode 7 - Hookman
Teini-ikäinen tyttö joutuu treffeillään kammottavan koukkukätisen miehen hyökkäyksen kohteeksi missä poika kuolee. Sitten kuolee tytön kämppäkaveri. Sam ja Dean kaivavat kirjaston uumenista tietoja alkuperäisestä Hook Manista ja jäljet johtavat läheiseen kirkkoon sekä sen hautausmaalle.

Season 1, Episode 8 - Bugs
Vanha intiaanien legenda herää henkiin uudella luksusasuntoalueella ja luonto alkaa kostaa ihmiselle. Hyönteiset hyökkäävät joukoittain ihmisten kimppuun ja lopulta myös Sam ja Dean joutuvat tällaisen hyökkäyksen kohteeksi.

Bugs on yksi toistaiseksi heikoimpia näkemiäni episodeja. Siinä tosin aletaan pohjustaa taustatarinaa hieman enemmän ja varsinkin Samin suhdetta isäänsä.

Kahdeksan episodia kolmessa illassa. Tästä sitten jatketaan ;-)

Kuvat ©2010 The CW Network, LLC