perjantai 5. maaliskuuta 2010

Lukijoiden Disney -suosikit

Viikko sitten päättyneessä Disney-kilpailussa oli tehtävänä kertoa suosikkihahmonsa Disney-maailmasta. Tuo maailmahan on niin rikas, että usealle valinta oli selkeästi vaikea - niin myös itselleni! Koska suosikkihahmoja tuli monilta niin monta, otin kaikki ääniä saaneet hahmot mukaan listaukseen. Diversiteetti oli yllättävän laaja - ääniä saivat niin klassiset satuhahmot kuin pienet sivuhahmot uudemmista elokuvista.

Maksimiäänimäärä oli kolme ääntä - sen saivat Aku Ankka, sympaattinen roskankerääjärobotti Wall-E ja Prinsessa Ruusunen.

"Aku Ankkaan, täydellisen epätäydelliseen hahmoon jolle ei nyt vain löydy vertaista minun kirjoissani." 
"Aku on aina aku, hyväntahtoinen hölmö. Laiskanpulskea, naapureitaan vihaava ja epätoivoisesti Iinestä piirittävä ankka."
"Akun huono-onnisuus ja temperamentti on jotain johon me suomalaiset varsinkin voimme samaistua"


Kaksi ääntä puolestaan saivat Toy Storyn avaruusrangeri Buzz Lightyear, Nemo -kala, Simba Leijonakuninkaasta sekä Esmeralda Notre Damen kellonsoittajasta.

"Buzzin itsekeskeisyys sekä epätietoisuus leluudestaan oli mahtavaa katseltavaa ja vieläkin hänen lausahduksensa ("Kohti ääretöntä...ja sen yli!") tulee helposti mieleen erinäisissä tilanteissa."
" Nemo, koska se on vaan niin symppis! "
"Leijonakuninkaan Simba. Leijonakuningas on muutenkin yksi Disney-suosikkini. Vaikka elokuva onkin kohdistettu lapsiyleisölle, siinä tarjotaan katsojalle myös sitä raadollisuutta, jota oikeassa elämässämmekin kohtaamme."Yhden äänen saivat lisäksi:
Lumikin ilkeä äitipuoli, Pelle Pelottoman Pikkuapulainen, Samu Sirkka, Pocahontas, Tuhkimo, pikkuinen Kippo Kaunotar ja hirviö -tarinasta, Simban äiti Sarabi Leijonakuninkaasta, Ihmeperheen Jack-Jack, Ratatouille, Karl Fredrickson elokuvasta Up - Kohti korkeuksia, Tarzan, Prinsessa Ruususen haltiatarkummit, Mulan, Matami Meduusa, Dory -kala elokuvasta Nemoa etsimässä, Lumikki, Jalo -koira Kaunotar ja Kulkuri -elokuvasta, Pluto, Dug -koira elokuvasta Up - Kohti korkeuksia, Bernard & Bianca sekä Topi & Tessu.


Oma pitkäaikainen suosikkini on Helinä -keiju. Tuo ihanan temperamenttinen keijukainen on jotenkin niin suloinen hahmo. Osasyynä varmaankin on myös se, että Helinä on minulle läheinen kolmas-nimi-kaima :) Olen usein jopa suunnitellut kutsumanimeni vaihtamista ensimmäisestä kolmanteen nimeen, mutta kun on näinkin pitkään ollut tunnettu ensimmäisellä nimellään, aika vaikeaahan se on...


Uudemmista hahmoista suosikeikseni nousivat elokuvassa Bolt esiintyvät pulut, jotka varsinkin suomenkielisessä dubbausversiossa ovat aivan loistavia. Kun Bolt jumittaa päästään kiinni kaiteen väliin, pulut opastavat häntä: "Käännä ja vedä, käännä ja vedä". Nämä ihanan koomiset hahmot hauskuuttavat monta hetkeä Boltissa.

Kuvat Googlen kuvahausta, © Disney tai © Disney/Pixar