maanantai 29. maaliskuuta 2010

Hyviä hetkiä: An Education ja Everybody's Fine

Lentokoneessa Atlantin yllä katseltuja elokuvia...

An Education (L. Scherfig, 2009) - *** - IMDb

Parhaan elokuvan, naisnäyttelijän ja käsikirjoituksen Oscareista ehdolla ollut An Education kertoo nuoresta Jennystä (Carey Mulligan), jonka elämä saa uuden suunnan, kun hän heittäytyy vanhemman miehen, Peter Sarsgaardin esittämän Davidin matkaan. Nuoren tulevaisuuden haaveet lyövät lujaa yhteen vanhempien toiveiden kanssa, sekä sen mikä on mukavaa ja mikä järkevää.

Pääasiassa nuoren Mulliganin loistavan suorituksen harteilla lepäävä elokuva on asiallinen ja viihdyttäväkin draama tärkeistä aiheista, aikuiseksi kasvamisesta, itsensä arvostamisesta, ja ennen kaikkea koulutuksesta - tässä tarinassa koulutus voidaan nähdä niin elämänkouluna kuin varsinaisena koululaitoksena.

Everybody's fine (K. Jones, 2009) - *** - IMDb

Everybody's Fine on tarina siitä, kuinka perheen kivijalkana toimineen äidin poismenon jälkeen perhe uhkaa hajota. Isä Frank (Robert De Niro) ei saa pidettyä aikuiseksi kasvaneita lapsiaan lähellään edes henkisesti, ja kun näistä jokainen tekee oharit perhetapaamisesta, isukki päättää lähteä road tripille ympäri Amerikkaa, yllätysvierailulle lastensa luo.

Erilainen road movie seuraa Frankin matkaa neljän lapsensa luo bussin ja junan kyydissä New York Cityyn, Chicagoon, Denveriin ja Las Vegasiin. Aidosti sympaattisia sekä kipeitä hetkiä sisältävä draamakomedia nostattaa paikoitellen jopa tipan linssiin.

Frankin lasten rooleissa nähdään Drew Barrymore, Kate Beckinsale ja Sam Rockwell.