maanantai 1. maaliskuuta 2010

Avatarin menestyksen salaisuus?

En voi kuin ihmetellä - James Cameronin Avatar on tähän mennessä tehnyt rahaa lippuluukuilla jenkeissä historialliset 707 miljoonaa ja maailmanlaajuisesti huimat 2,4 miljardia! Muistan aina ihmetelleeni Cameronin edellisen lippuluukkuhitin Titanicin tienaamaa huikeaa 1,8 miljardin taalan maailmanlaajuista tienestiä, sillä tuntui, ettei yksikään elokuva sitä ohita - kakkosena kun tuli Lord of the Rings: Kuninkaan paluu 1,1 miljardilla ja kolmosena Pirates of the Caribbeanin kakkososa pikkuisen reilulla miljardilla.

Ja nyt, Avatar on huitaissut sellaisen kaulan, että ihan hirvittää. Eroa on Titaniciin jo 600 miljoonaa. Voittamaton Titanic on siis voitettu. Ja Avatar pyörii edelleen teattereissa tahkoten lisää liksaa tekijöidensä taskuun.

Tokihan Avatar on maailman kalleimmaksi tituleerattu elokuva. Tarkkaa summaa ei julkisuuteen tietääkseni ole edelleenkään annettu, mutta arviot tekokustannuksista liikkuvat 300 - 400 miljoonan hujakoilla.

Mikä Avatarissa viehättää niin paljon, että siitä tuli tällainen megamenestys? Elokuva-arvostelut siitä kuitenkin liikkuvat siinä keskinkertaisen maastossa hyvinkin. Voisikohan lippuluukkumenestys vaikuttaa myös menestykseen Oscareissa?

Kuva Googlen kuvahausta