tiistai 23. helmikuuta 2010

MovieMonday 28: Jatko-osat - Star Wars Episode I - Phantom Menace

Tällä viikolla MovieMondayn aiheena on jatko-osat, useampiosaiset ja uudelleenlämmittelyt. Suurena Star Wars -fanina haluan ottaa käsittelyyn paljon parjatun prequelin legendaarisesta avaruussaagasta - Tähtien sodan Episodi I:n.

Ensimmäinen Tähtien sota -elokuva julkaistiin vuonna 1977, sen jatko-osa Imperiumin vastaisku vuonna 1980 ja kolmas osa Jedin paluu vuonna 1983. Jossain välissä näiden kolmen episodin nimet muuttuivat muotoon Episode IV - A New Hope, Episode V - The Empire Strikes Back ja Episode VI - Return of the Jedi.

Sen jälkeen kului vuosi jos toinenkin ja piiiitkän odotuksen jälkeen vuonna 1999 julkaistiin vihdoin Episode I - Phantom Menace - Pimeän uhka. Anakin Skywalkerin tarina vietiin sen alkulähteille, Tatooinen aavikkoplaneetalle, jolla pieni Anakin (Jake Lloyd) elää Watto -nimisen siipiveikon orjana äitinsä Shmin (Pernilla August) kanssa. Sitten planeetalle haaksirikkoutuu tähtialuksellinen jediritareita - mestari Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) ja padawaninsa Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) sekä heidän mukanaan kaunis kuningatar Padme Amidala (Natalie Portman). Ja tästä alkoi pienen Anakin Skywalkerin matka kohti Voiman pimeää puolta ja muuttumista legendaariseksi Darth Vaderiksi - ja siinä sivussa Luke Skywalkerin ja Leia Organan alkuunpanoa.


Jos Pimeän uhkassa jätetään vähemmälle huomiolle ylipitkä rakettirekikisa ja sekoileva Jar-Jar Binks, se on mielestäni ihan pätevä esiosa klassiselle Vanhalle Trilogialle. Siinä esitellään tarkemmin salaperäiset jediritarit ja heidän vastapuolensa sithit ja kaikista näkemistäni valosapelitaisteluista Darth Maulin, Qui-Gonin ja Obi-Wanin taistelu on ehdottomasti upein.Jos trailerin embeddaus ei pelitä, niin tässä suora linkki traileriin YouTubessa >>

Kuvat kaivettu Googlen kuvahausta