maanantai 8. helmikuuta 2010

MovieMonday 26: Kaunis elokuva - Kaunis elämä

Tämän viikon Elokuvamaanantain aiheena on kauneus, mikä on mielestämme kaunis elokuva. Monella eri tavalla kauniita elokuvia on maailmassa paljon, mutta päädyin valitsemaan hieman erilaisen kauniin elokuvan tälle viikolle - Roberto Benignin ohjaaman Kaunis elämä - La vita e bella. Se on keskitysleiritarina ja aiheensa takia outo kategoriaan "kaunis", mutta Kaunis elämä onnistuu tekemään mahdottomasta mahdollisen ja kertoo surullissävyisen tarinansa niin kauniisti, ettei sitä voi kuin kyynelsilmin ihailla.

Kaunis elämä voitti vuonna 1999 parhaan vieraskielisen elokuvan, parhaan miespääosan (Beningi itse) ja parhaan musiikin Oscarin. Se oli myös ehdolla parhaasta elokuvasta, ohjauksesta, alkuperäisestä käsikirjoituksesta ja leikkauksesta.

Huumorilla ja lämmöllä kerrottu tarina naapurikylän kaunottaren hurmaavasta, juutalaisesta Guidosta, ja lopulta hänen ja hänen nuoren poikansa Giosuen selviytymisestä keskitysleirillä. Tämä on positiivista ajattelua täydellisimmillään, kuinka äärimmäisen rumasta asiasta voidaan tehdä hieman eri tavalla ajattelemalla kaunista. Tipan linssiin tämä rankka tarina tuo ja jättää katsojan miettimään tarinaa vielä pitkään katsomisen jälkeenkin.
Suora linkki traileriin youtubessa.