tiistai 2. helmikuuta 2010

Helmikuun tyttö - Jennifer Aniston (s. 11.2.1969)

Ennen joulua tekemässäni vuoden 2010 Tyttökalenterissa helmikuun tytöksi tuli valittua 11. helmikuuta vuonna 1969 Kaliforniassa syntynyt Jennifer Aniston.

Sinänsä hassua, että pidän niin paljon Anistonista ja hänen nuorekkaasta aikuisen naisen karismastaan, sillä en ole koskaan seurannut Frendejä, mistä Aniston kaikille oikeastaan tutuksi tuli. Pikkuhiljaa tämä ihanatukkainen nainen on vaan soluttautunut tietoisuuteeni siinä määrin, että nykyisin hänen nimensä elokuvan yhteydessä saa helposti aikaan positiivisen fiiliksen ja tutustumaan kyseiseen teokseen tarkemmin.

Tyypillisesti Aniston nähdään romanttisissa komedioissa naapurintytön roolissa. Yleensä hänen hahmonsa on jollain tapaa vähän höpsö, mutta myös maanläheinen. Juuri tästä maanläheisyydestä minä pidän, sillä siitä houkuu ihmisen aitous ja rehellisyys. Ylinäyttelevät bimbot eivät ole koskaan oikein saaneet minulta sympatiaa.

Viimeksi olen nähnyt Anistonin kyynelkanavat täyttävässä draamakomediassa Marley & Me. Siinä hänen roolihahmonsa oli venytetty huomattavasti enemmän draaman suuntaan kuin perinteisesti, ja se sopi hänelle hyvin. Vielä vähän enemmän jos käsikirjoitus olisi sallinut, uskoisin että Anistonista on myös vakavampiin rooleihin.

Myöskin viime vuonna astetta vakavammassa roolissa hänet nähtiin jättämässä poikaystävänsä romanttisessa komediassa He's just not that into you. Aikaisemmin hänet on nähty mm. vuonna 2001 Mark Wahlbergin tyttöystävänä suloisessa rokkielokuvassa Rock Star, vuonna 2003 Jim Carreyn tyttöystävänä (jolle Carreyn jumalahahmo mm. kasvattaa salaa suuremmat rinnat...) komediassa Bruce Almighty, vuonna 2004 Ben Stillerin rinnalla Along came Pollyssä, erilaisessa draamatrilleriroolissa Clive Owenin rinnalla elokuvassa Derailed (2005) ja kariutuneen Brad Pitt -avioliittonsa jälkeen ironisesti elokuvassa The Break-up, rinnallaan Vince Vaughn (johon hänellä tuolloin huhuttiin olevan suhde). Anistonia on kuultu myös ääninäyttelijänä hienossa ja palkitussa animaatiossa The Iron Giant.

Tänä vuonna Anistonin voi nähdä Gerard Butlerin rinnalla romanttisessa komediassa The Bounty Hunter, jonka ensi-ilta on IMDb:n mukaan Suomessa huhtikuussa ja kesällä puolestaan on tiedossa niinikään romanttinen komedia The Baster Patrick Wilsonin ja Jason Batemanin seurassa.

Jenniferin sanomaa:

"I always say, "Don't make plans, make options.""

"If we can say, "I loved, and I received a lot of love," then great. That's enough."

"I've learned that you can get through things that hurt. Nothing will kill you. Nothing. People are unbelievable. we have such resilience."