maanantai 25. tammikuuta 2010

Tammikuun poika - Orlando Bloom (s. 13.1.1977)

Tammikuun pojaksi valikoitui ennen joulua Englannin Canterburyssä tammikuun 13. päivä 1977 syntynyt Orlando Bloom.

Orlandon sukujuuret ovat mielenkiintoiset siinä mielessä, että hänen isänä pitämänsä Harry Bloom, joka kuoli pojan ollessa 4-vuotias, ei ollutkaan Orlandon biologinen isä. Orlandon ollessa 13-vuotias hänen äitinsä paljasti, että biologinen isä onkin perhetuttu Colin Stone, joka Harryn kuoleman jälkeen auttoi äitiä Orlandon ja sisarensa Samanthan kasvatuksessa.


Lievästi lukihäiriöinen Orlando ei pärjännyt kovin hyvin koulussa, muuten kuin taideaineissa. 16-vuotiaana hän muutti Lontooseen ja liittyi National Youth Theatreen, jonka kautta hän sai stipendin British American Drama Academyyn. Kuten moni muukin aloitteleva näyttelijä, Orlandokin näytteli uransa alkuaikana lukuisissa brittisarjoissa.

Vuonna 1999 Orlando osallistui ohjaaja Peter Jacksonin näyttelijöidenetsintätilaisuuteen ja loppu onkin historiaa: 18 kuukaudeksi Uuteen-Seelantiin kuvaamaan Tarua sormusten herrasta Legolasin vaalea peruukki päässä, sen jälkeen Will Turnerin rooliin kolmeen Pirates of the Caribbean -elokuvaan legendaarisen Johnny Deppin rinnalle, välissä työskentelemään ohjaajalegendan Ridley Scottin kanssa elokuviin Isku Mogadishuun ja Kingdom of Heaven, Brad Pittin rinnalle Troijaan... Aika huima nousu, loistava mäihä!


Orlando nimettiin Unicefin hyväntahdonlähettilääksi viime lokakuussa.

Orlandolla on rooli episodielokuvassa New York, I love you. Tuota kyseistä elokuvaa odotan kovasti näkeväni, sillä pidin paljon sen "sisarelokuvasta" Paris, Je t'aime. Toivottavasti tulee Suomeenkin ihan teatteriin asti.

Orlandon sanomaa:


"When I'm not working, I prefer to sit and do nothing. The simple things suddenly become more enjoyable".


"If life isn't about humanity, then tell me what it's about, because I'd love to know".