torstai 28. tammikuuta 2010

Oli vuosi 1974...

...ja silloin eräänä huhtikuisena aamuna minäkin tähän maailmaan putkahdin. Siitä on kohta 36 vuotta ja välillä kun ajattelen ikääni tuollaisena numerona, se tuntuu hurjan isolta luvulta. Sehän tarkoittaa, että lähestyn seuraavaa vuosikymmentä uhkaavasti. Mutta sitten sitä muistaa, että ikä on vain numero - tärkeintä on se, miltä tuntuu sisältä ja sisimmässään ei kannata koskaan kasvaa liian vanhaksi :)

Ja kun katselee julkkiksia, jotka ovat saman ikäisiä, voi vaan ajatella, minäkin olen ainakin yhtä nuorekas kuin he :) Jokin aika sitten Mikaela haastoi ihmiset esittelemään oman syntymävuotensa julkkiksia ja tässä esittäytyy nyt vuonna 1974 syntyneitä julkkiksia. Hienoja naisia vuonnani on syntynyt monta, mutta mieskomeus on tainnut jättää tuon vuoden välistä, sillä varteenotettavia miesnäyttelijöitä löysin vain kaksi.


Hilary Swank tuli minulle tutuksi aivan loistavassa draamassa Boys don't cry tyttönä, joka oli sisimmässään poika. Rooli oli rankka ja uskomattoman hieno, mutta se on siltikin jäänyt ainoaksi, jonka kunnolla Swankilta muistan (mutta toim. huom. en ole nähnyt Million Dollar Babya). Kaksi Oscaria takataskussa tällä naisella, ja ajatella miten nuori! :)

Ihastuttavan suloinen Amy Adams puolestaan tuli minulle tutuksi vasta Disneyn satumaisessa elokuvassa Lumottu. Siinä Adams näyttelee sadusta oikeaan elämään putkahtavaa prinsessaa, jolla on hieman sopeutumisvaikeuksia. Sen jälkeen Adams onkin tehnyt loistavia rooleja, joista viimeksi olen nähnyt hänet Meryl Streepin rinnalla draamassa Doubt sekä samaisen legendan kanssa suloisessa Julia & Julie -elokuvassa. Ihanan nuorekas, luonnollisen kaunis ja suloinen nainen. Takana jo kaksi Oscar-ehdokkuutta - pääseeköhän tämä tyttönen samoihin lukuihin kuin Streep?

 

Seiskanelosia miesnäyttelijöitä edustavat vain Christian Bale ja Leonardo DiCaprio. Bale ei jostain syystä ole koskaan minun suosikeissani korkeimmalle päässyt. En tiedä, mikä miehessä on, sillä komia on ja hyvä näyttelijä. Siltikään sydän ei lepata samalla tavalla kuin monien muiden kohdalla. Hienoja roolisuorituksia mm. elokuvassa Prestige ja The New World, mutta Batmanissa jäi Ledgerin Jokerin varjoon kokonaan.

DiCaprio puolestaan on uskomaton tapaus - miten hän voi olla jo 35, kun näyttää edelleen ihan pikkupojalta? Nuorempana minun makuuni liian babyface, joskin näyttelijänä aina kovasti mieleeni. Vanhemmiten komistunut huimasti. Takana on jo kolme Oscar-ehdokkuutta (parhaasta roolistaan Gilbert Grapen pikkuveljenä, Lentäjästä sekä Blood Diamondista), voi vaan kuvitella mitä kaikkea tämä nuorukainen vielä ehtii elokuvarintamalla tekemään! Veikkaisin Jack Nicholsonin manttelinperijäksi. Ihailen häntä myös hänen tekemänsä ympäristönsuojelutyönsä takia.

 

Chloe Sevigny juurikin näytteli Hilary Swankin rakastettua elokuvassa Boys don't cry - Oscar-nomineerauksen arvoisesti. Persoonallinen nuori nainen :)

Yksi kauneimmista supermalleista on mielestäni Kate Moss, jota ei myöskään uskoisi ikäisekseen. Johnny Depp-fani toki muistaa hänet pääasiassa Deppin kihlattuna...

 

Penelope Cruz, vain päivän nuorempi kuin minä. Yksi maailman kauneimmista naisista ja tämän hetken lahjakkaimmista näyttelijöistä. Ihana espanjatar, joka loistaa roolissa kuin roolissa - parhaiten mieleen on jäänyt hänen hieno suorituksensa Pedro Almodovarin Volverissa, sekä tietysti myös Woody Allenin Vicky Cristina Barcelonassa. Olen iloinen, kun juuri hän, suurin suosikkini, on melkein synttärisamikseni :)

Eva Mendes jos joku on seksisymboli. En muista yhtään Mendesin roolia, jossa hän *ei* olisi ollut jollakin tapaa seksisymboli, mutta mikäs siinä, kaunis ja seksikäs nainenhan hän on! Ja jotenkin jännällä tavalla rankka mimmi. Me likes.
 

Muusikoista mukana on 1974 syntyneet Robbie Williams ja Alanis Morissette. Williamsilla on muutama todella kaunis kappale, mutta en siltikään ole hänen suuri faninsa. Samoin on Morissetten kanssa. Mutta Morissettella on yksi parhaista Jumala -rooleista, mitä olen nähnyt ;-) Kevin Smithin Dogma nyt on muutenkin loistava.

Entä mikä oli paras vuonna 1974 tehty elokuva?

"There are many things my father taught me here in this room. He taught me: keep your friends close, but your enemies closer."

"If anything in this life is certain, if history has taught us anything, it is that you can kill anyone."