maanantai 11. tammikuuta 2010

MovieMonday 22: Nuorisoelokuva - The Lost Boys

Tämän viikon Elokuvamaanantain aiheena on nuorisoelokuva. En ole vähään aikaan kunnolla ehtinyt osallistua Elokuvamaanantaihin, mutta tällä kertaa päätin kantaa korteni kekoon. Pää ei tosin toimi edelleenkään ihan täysillä, koska lauantaina olin pitkästä aikaa kunnolla juhlimassa ja tuli sitten vedettyä ihan rankemman kaavan mukaan ;-) Suokaa siis anteeksi mahdolliset kirjoitus- ja ajatusvirheet!


Nuorisoelokuvasta minulle tulee ensimmäiseksi mieleen Joel Schumacherin vuonna 1987 ohjaama ihana vampyyrielokuva The Lost Boys. Lost Boys on varmaan edelleenkin eniten katselukertoja saanut elokuva listoillani. Se nimittäin tuli vuokrattua niin moneen kertaan, että en enää edes muista! Muistan vain miten tuolloin teininä rakastin elokuvaa, rakastin ihanaa Jason Patricin esittämää Michaelia ja ihana ihana Star (Jami Gertz) oli yksi kauneimpia tyttöjä mitä tiesin. Ja Kiefer Sutherlandin esittämä David kammottavuudessaan aivan loistava.


Elokuva kertoo uuteen kaupunkiin äitinsä Lucyn (Dianne Wiest) kanssa muuttavista veljeksistä, joista vanhempi Michael ja nuorempi Sam (Corey Haim) törmäävät saman tien kaupungissa rehottavaan vampyyriongelmaan - toinen toiselta suunnalta. Sam uuden ystävänsä Edgarin (Corey Feldman) pyrkii välttämään vampyyrijengiä, kun taas Michael rakastuu päätäpahkaa vampyyrijengin johtajan Davidin tyttöystävään Stariin.


Nuorisoelokuvaksi The Lost Boys on loistava ja on hyvin kestänyt ajan hammasta kaikki nämä vuodet niin, että on saanut ylleen lähes kulttistatuksen. Lisäksi sen musiikki on legendaarista. Jos ei muuten niin elokuva kannattaa katsoa edes sen musiikin takia!

Sleep all day. Party all night. Never grow old. Never die. It's fun to be a vampire