torstai 7. tammikuuta 2010

Komediaa alkuvuoteen: 40-year-old virgin ja It's complicated

Vuosi 2010 aloitettiin komedialla. Ei mikään huono vaihtoehto, sillä hymyilemistä ja hykertelemistä tarvitsee aina, puhuttamakaan ääneen nauramisesta!

It's complicated - Pientä säätöä (N. Meyers, 2009)  - *** - IMDb 

Kolme Finnkinon sarjalippua oli menossa vanhaksi ja jotain katsottavaa oli löydettävä, siispä loppiaisena Nancy Meyerin romanttista komediaa kehiin! Pientä säätöä kertoo Meryl Streepin esittämästä Janesta, joka on jo 10 vuotta sitten eronnut miehestään Jakesta (Alec Baldwin) ja vihdoin alkanut päästä erosta yli. Kun sitten pariskunnan pojan valmistujaisissa liekki roihahtaa uudelleen, tiedossa on "pientä säätöä".

Erittäin sympaattinen komedia jo pelkästään sen takia, että pääosassa on perinteistä romcom-kamaa iäkkäämmät ihmiset. Aina ei tarvitse kuvata 30+ aikuisten ihmissuhdeongelmia aivan kuin muun ikäisillä säätöä ei olisi ollenkaan. Lisäksi elokuva nauratti muutamassa kohden niin paljon, että jouduin pyyhkimään kyyneleitä naamaltani. Hyvän mielen elokuva!

Nyt olisi vielä kaksi lippua käytettävänä ennen 20.1... :)

40-year-old virgin (J. Apatow, 2005) - *** - IMDb

Vuoden 2010 ensimmäinen näkemäni elokuva oli puolestaan pitkään dvd-hyllyssäni katsomista odottanut Judd Apatowin ohjaama 40-year-old virgin, jossa Steve Carellin esittämä Andy elää toimintalelukokoelmansa keskellä ilman naista, neitsyenä vielä 40-vuotiaana. Kun asianlaita selviää Andyn työpaikalla, työkaverit ottavat tehtäväkseen hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä.

Periaatteessa hauska ja sympaattinen komedia, mutta jotkin asiat pomppasivat liikaa silmille. Tarinasta tuli sellainen olo, että elokuvantekijöiden mielestä ihmisen pitää ensin mennä naimisiin ennen kuin voi harrastaa seksiä. Samoin se, että ihmisen pitää luopua lapsellisista tavoistaan kuten esimerkiksi lelujen keräilystä voidakseen olla vakavasti otettava aikuinen - tällainen alleviivaus ärsyttää minua ja häiritsee muuten hyän elokuvan nauttimisesta.