keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Jotain ihan muuta: terveysasiaa!

Olen pari päivää aivastellut ja niistänyt kotona raivostuttavassa flunssassa ja kirjoittelustakaan ei ole tullut mitään. Tuli sitten mieleeni suositella muillekin aivan loistavaa, luonnonmukaista keksintöä tukkoisen nenän avuksi! Muutama vuosi sitten mieheni veli suositteli kapistusta nimeltään "Sarvikuono" - ensin ajatus suolavedestä nenäonteloissa tuntui todella epämiellyttävältä, mutta sitten testasin vehjettä ja juku, eihän se niin kamalaa ollutkaan.

Mutta ne hyödyt! Minä saan lähes joka kerta flunssan jälkitautina poskiontelontulehduksen ja siihen on pitänyt popsia antibioottikuuri jos toinenkin. Tuolla Sarvikuonolla olen saanut orastavan tulehduksenkin väistymään, mikä on aivan loistavaa.

Sarvikuono on siis muovinen astia, johon laitetaan mitallinen tavallista ruokasuolaa (ei Pan- tai muuta erikoissuolaa) ja täytetään kädenlämpöisellä vedellä. Astian kapeampi pää asetetaan toisen sieraimen kohdalle, kallistetaan pää sivulle ja a vot, siinäpä huuhdeltuvat mukavasti röörit pään sisältä. Ensituntumalta kapine vaatii vähän opettelua, sillä vesi valuu helposti nieluun, mutta kun tekniikan oppii, ei se enää tunnu epämiellyttävältä ollenkaan.

Jos siis poskiontelontulehdukset vaivaa, suosittelen tutustumaan Sarvikuonoon. Näitä saa noin kympillä esim. apteekeista. Lisätietoa Wikipediasta ja vaikkapa Allergiakaupasta.

Leffoja olen katsellut muutaman näiden kahden päivän aikana - eilen pyöri kaksi pitkään hyllyssäni katselua odottaneista elokuvista: The adventures of Priscilla, Queen of Desert sekä Dirty Pretty Things, sekä illalla My sister's keeper. Tämä aamu puolestaan alkoi Gerard Butlerilla ja Gamerilla. Koitan muutaman sanasen jossain vaiheessa näistäkin saada raapustettua :) Seuraavaksi voisikin katsoa vaikkapa Looking for Ericin.