torstai 31. joulukuuta 2009

Minun vuoteni 2009 - katsaus menneeseen

Niin se sitten on taas vuosi hurahtanut ja on aika vilkaista taaksepäin. Tehdä jonkinlainen tilinpäätös! ...Höpöhöpö mitään vakavia tilinpäätöksiä tehdä, mutta katsahdan nyt kuitenkin, mitä kaikkea vuoden aikana on tapahtunut :)The Hangman's Joke avautui viime huhtikuussa. Olin sitä ennen aloitellut bloggaamisen ihmeelliseen maailmaan tutustumsta kirjoittamalla englanninkielisiä elokuva-arvosteluita Movie Babblings -blogissa, mutta sitten minun oli pakko antaa periksi ja alkaa kirjoittaa myös omalla äidinkielelläni.

Koska blogini on pääasiallisesti elokuvablogi, olen myös kirjoitellut lähinnä vain niistä. Vuoden aikana on tullut katsottua 88 tänä vuonna ensi-iltansa saanutta elokuvaa, kaikenkaikkiaan 215 minulle uutta elokuvaa sekä muutamat uusintakatselut siihen päälle (näitä en ole jaksanut pahemmin listailla). Vuoden elokuvista tuli jo tehtyä katsaukset neljässä osassa - löytyvät täältä: osa 1, osa 2, osa 3 ja osa 4.

Elokuvafestareista osallistuin tänä vuonna pelkästään Espoo Cineen, enkä sielläkään ehtinyt nähdä kuin muutaman elokuvan. Rakkautta & Anarkiaa jäi kokonaan väliin.Vaihdoin vuoden alusta päivätyössäni tekemään vain neljän päivän työviikkoa, jotta saisin enemmän aikaa kirjoitushommilleni. Sivutyönäni kun olen kohta kuuden vuoden ajan kirjoitellut erääseen elokuva-alan lehteen. Kirjoittaminen ja elokuvat ovat lähellä sydäntäni, ja haluaisin joskus päästä tekemään näitä aloja sivuavaa työtä ihan päivätyöksenikin. Siihen asti mennään näin :) Neljän päivän toimistoviikko on mahdollistanut yhden kokonaisen leffapäivän pitämisen viikossa - ja sen olen sitten viettänyt istumalla kaikki mahdolliset lehdistönäytökset läpi. Muuten en perheellisenä ja työtä tekevänä olisikaan mitenkään ehtinyt katsoa niinkin monta elokuvaa kun olen tänä vuonna nähnyt.

Matkailu on elokuvien ohella rakas harrastukseni. Tänä vuonna on tullut käytyä keväällä New Yorkissa, kesällä pidennetty viikonloppu Budapestissa, syksyllä pitkä viikonloppu Barcelonassa ja lopulta Halloweenin aika ystäviemme luona Teksasissa. Lisäksi ostin pari kuukautta sitten edulliset lennot ensi keväälle - maaliskuussa olisi tiedossa vajaan kahden viikon talviloma huitsin Nevadassa, eli Las Vegas siis kutsuu (jospa ei kuitenkaan Kauhean Kankkusen tyyliin ;-).

Hieman olen tänä vuonna paasannutkin, joskin suuremmat vuodatukset olen blogissa jättänyt tietoisesti vähemmälle. Aiheena on pääasiassa ollut feminismi, johon sain alkuvuodesta uuden herätyksen. Ainahan olen feministi ollut, mutta jostain syystä päädyin alkupuonna liittymään Naisasialiitto Unioniin. Samoin liityin tänä vuonna Suomen Vapaa-ajattelijoihin. Nämä kaksi siis sen lisäksi, että olen ikuisuuden ollut Suomen Luonnonsuojeluliiton jäsen ja tyttäreni syntymästä asti Mannerheimin Lastensuojeluliiton jäsen.

Tyttäreni täytti tänä vuonna 3 vuotta. Itse täytin 35, ja olen tyytyväinen olooni tämän ikäisenä. En tunne itseäni vanhaksi, päinvastoin, joskus jopa nuoremmaksi kuin parikymppisenä!

Ihania miehiä ja kauniita naisia blogissani on myös ihasteltu yllinkyllin. Ja tullaan ihastelemaan jatkossakin, sillä kauneus on sellainen asia, minkä katsomisesta saa iloa ja voimaa. Olipa se kauneus sitten ihmisiä, eläimiä, maisemia, taidetta...Vuonna 2010 The Hangman's Joke jatkaa edelleen elokuvablogina. Tiedossa on entiseen tapaan leffa-arvosteluita, esittelyitä, listoja, uutisia ja kaikenlaisia kuvia. Sekaan saattaa silloin tällöin eksyä jokunen postaus myös muista aiheista, ja saatanpa joskus höpistä jotain henkilökohtaistakin tai kirjoitella ihan muuten vaan. Tervetuloa siis lueskelemaan ja kommentoimaan juttuja ensi vuodenkin puolella :) te kaikki lukijat kun olette minulle hyvin tärkeitä!

Iloista vuodenvaihteen juhlaa kaikille ja onnea uudelle vuodelle! Nähdään täällä taas 2010 :)