maanantai 28. joulukuuta 2009

Kalenteri 2010 - Hollywoodin naiset, osa 2/4

Kalenterin kakkososassa elokuvasankarittaret huhtikuusta kesäkuuhun.


Huhtikuun tyttö on suloinen espanjatar Penelope Cruz, joka on sattunut syntymään melkein päivälleen samaan aikaan minun kanssani - Penelope on yhden päivän minua nuorempi :) Pedro Almodovarin luottonäyttelijästä amerikkalaisiin tuotantoihin ponnahtanut kaunotar on mielestäni yksi maailman kauneimmista naisista. Viime keväänä Oscarin arvoisesti Woody Allenin Vicky Cristina Barcelonassa skitsoillut Penelope tekee yhden muistettavimman roolinsa kuitenkin Almodovarn elokuvassa Volver. Penelopesta lisää IMDb:ssä.

Muita huhtikuun tyttöjä ovat mm. Michelle Pfeiffer (29. huhtikuuta 1958), Uma Thurman (29. huhtikuuta 1970), Emma Thompson (15. huhtikuuta 1959),  Emma Watson (15. huhtikuuta 1990),  Renee Zellweger (25. huhtikuuta 1969) ja Jennifer Garner (17. huhtikuuta 1972).

 

Toukokuun tyttö on yksi suurimmista näyttelijäsuosikeistani, australialainen Cate Blanchett. Oscarin Katharine Hepburnin roolista elokuvassa Aviator saanut Cate tuli minulle tutuksi Lord of the Rings -sarjan eteerisen kauniina Galadrielina. Tämän jälkeen hän on järisyttänyt lähes jokaisella roolisuorituksellaan - upean kipeässä Babelissa Brad Pittin vaimona, parhaassa roolissaan nuoreen poikaan sekaantuvana opettajana Notes on a Scandalissa, yhtenä Bob Dylanin inkarnaatioista I'm not theressä sekä tietysti kahdesta eri suorituksestaan Elisabeth I:nä.  Catesta lisää IMDb:ssä.

Muita toukokuun tyttöjä on mm. ihana Helena Bonham Carter (26. toukokuuta 1966).

Kesäkuun tyttö oli niin vaikea valinta, että päätin laittaa molemmat suuret suosikkini:

 

Klassinen Marilyn Monroe ei esittelyjä kaipaa. Kaikkien blondien äiti, jonka suoritus maailman parhaassa komediassa, Billy Wilderin Some like it hotissa on vertaansa vailla. Marilynissa klassinen kauneus yhdistyy haurauteen. Komediennena suloinen, mutta myös draamarooleissaan uskottava Marilyn ei suotta ole jäänyt historiankirjoihin. Lisää IMDb:ssä.

 

Ihana Angelina Jolie on nainen, jonka nimi pelkästään vetää minut teatteriin. Tässä naisessa on jotain samanlaista kuin kauniissa miehissä, ja häntä katsoo roolissa kuin roolissa. Muistelen ensimmäisen Angelina -elokuvani olleen Hackers 90-luvun puolesta välistä, mutta vasta Girl, Interrupted vuodelta 1999 sai mielenkiintoni todella heräämään. Roolistaan ronskina Lisa Rowena Angelina palkittiin Oscarilla. Hänen aikaisempaa tuotantoaan oleva mallitytöstä kertova Gia julkaistiin dvd:llä vähän aikaa sitten ja myös siinä nainen todella loistaa rajussa roolissaan. Lisää Angelinasta IMDb:ssä.

Muita kesäkuun tyttöjä on mm. Natalie Portman (9. kesäkuuta 1981), Juliette Lewis (21. kesäkuuta 1973), Meryl Streep (22. kesäkuuta 1949) ja Nicole Kidman (20. kesäkuuta 1967).

Tyttökalenterin kolmas osa tulossa piakkoin :)