maanantai 21. joulukuuta 2009

Kalenteri 2010 - Hollywoodin miehet, osa 2/4

Uuden vuoden Hollywoodmieskalenterissa seuraa kvartaalitalouden maailmassa osa 2/4, kuukaudet huhtikuusta heinäkuuhun.


Suloisesta Heath Ledgerista tuli suosikkini oikeastaan vasta Brokeback Mountainin myötä, samalla kun kyseinen elokuva hyppäsi minun all time leffasuosikkien kärkeen. Yksi maailman kauneimmista, mutta toki myös traagisimmista rakkaustarinoista esitteli minulle loistavan aussinäyttelijän, jonka työt Grimmin veljeksistä Casanovaan, Ritarin tarinasta Ned Kellyyn kahlasin antaumuksella läpi ja olin äärimmäisen surullinen, kun tämä lahjakkuus poistui keskuudestamme niin nuorena. Lue Ledgerin urasta lisää IMDb:stä.

 


Colin Farrell ihastuttavan renttuisen irkkuaksenttinsa ja tummien kulmiensa kanssa hurmasi minut ensisilmäyksellä. Tai ei ihan ensi... Ensimmäinen näkemäni Farrellin leffa oli Minority Report, jossa en kovinkaan suurta huomiota kiinnittänyt siihen Tom Cruisen taustalla häärivään tyyppiin. Hienoissa pikkuelokuvissa kuten Intermission ja Home at the end of the world hänen karismansa kuitenkin pääsi esille.

Aikuistuessaan monen muun miehen tavoin koko ajan vain charmikkaammaksi muuttuva Farrell on parhaimmillaan loistavassa mustassa komediassa In Bruges - Kukkoilijat, kuten myös Woody Allenin Cassandra's dreamissa Ewan McGregorin rinnalla. Ja tänä talvena paikkaamassa Heath Ledgerin jättämää aukkoa Terry Gilliamin ohjaamassa Imaginarium of Dr. Parnassuksessa (josta lisää juttua täällä). Farrellista IMDb:ssä.

 

Johnny Depp. Edward Scissorhands. Sweeney Todd. Captain Jack Sparrow. Gilbert Grape. Ed Wood. J.M Barrie. Donnie Brasco. Willy Wonka. Ichapod Crane. William Blake. Don Juan. John Dillinger. Tony Liar. Tämä mies on ansaitusti tituleerattu ikäpolvensa parhaaksi näyttelijäksi. Lisäksi hän on vielä yksi kauneimmista miehistä, jota maa päällään kantaa. Ken Johnnystä lisätietoa kaipaa.

Jännänpä kuriositeetin huomasin: kaikki tämän osan herrat näyttelevät tuossa mainitussa Gilliamin Imaginarium of Dr. Parnassus -elokuvassa :) Mieskauneutta se elokuva ainakin sisältää!

Lähipäivinä osa 3/4 - stay tuned for some more male beauty!!