keskiviikko 30. joulukuuta 2009

2009 leffafiilikset - osa 3/4

Vuoden elokuvakatsauksessa nyt suunta kevyempään :)

Vuoden Varkaus / Toimintakohtaus
Fast & Furious

Mietiskelin vuoden parhaita toimintakohtauksia ja mielessäni alkoi pyöriä yksi parhaimmista rosvouskohtauksista tänä vuonna. Kyseessä on Fast & Furious -sarjan neljännessa osassa tehtävä huima, täydessä vauhdissa tehtävä bensavarkaus. Vin Diesel ja Michelle Rodriguez tähtinään Fast & Furious ansaitsee guilty pleasuren asemansa ja parhaan varkauden pokaalin tälle vuodelle :) Kirjoittelin leffasta keväällä Movie Babblingsin puolella.


Vuoden Parhaat Aksentit
Kunniattomat paskiaiset

Vuoden parhaan elokuvan tittelistä kilpaillut Quentin Tarantinon Kunniattomat paskiaiset on loistava elokuva. Jos ei aivan vuoden paras elokuva, niin ansaitsee ainakin Vuoden Parhaiden Aksenttien pystin :) Kirjoittelin Paskiaisista enemmän täällä.


Vuoden Tiimi
Bolt

Bolt-koira, Missu-kissa ja Raivo-hamsteri. Hauska kopla joka matkaa - osa omasta halustaan, osa pakotettuna - mantereen halki New Yorkista Los Angelesiin. Matkan varrella heistä kehkeytyy keskenään hyvät ystävät. Lisäksi he tapaavat matkallaan myös suomeksi dubattuina hirvittävän hauskoja muita eläimiä, kuten vekkuleita pulujengejä ("Kato, tyypillä on kuula jumissa"). Boltista kirjoittelin keväällä Movie Babblingsin puolelle.


Vuoden Guilty Pleasure
17 again

Suloinen Zac Efron (jota ei mitenkään osaa kuvitella aikuisena plösähtäneen Matthew Perryn näköiseksi) tähdittää romanttista komediaa, jonka olen määritellyt omalla kohdallani vuoden guilty pleasureksi. En nimittäin varmaankaan ole elokuvan kohderyhmää, mutta kahteen otteeseen olen leffan jo katsonut, ja molemmilla kerroilla nauttinut :) Zac Efron ja Star Wars -kamaa harrastava nörtti"isä", ei voi mennä vikaan! Kirjoittelin leffasta enemmän Movie Babblingsin puolella.


Vuoden Body
Ryan Reynolds / X-Men Origins: Wolverine ja The Proposal - Odottamaton ehdotus


Vuoden bodyn palkinto menee kahdessa eri elokuvassa sulojaan esittelevälle Ryan Reynoldsille. Itse Wolverine eli Hugh Jackman jää tällä kertaa hiuksenhienosti kakkoseksi. Proposalissa Sandra Bullockin kanssa nakuileva Reynolds on kaunista katseltavaa, puhumattakaan Wolverinesta...
Wolverinesta kirjoittelin enemmän Movie Babblingsissa ja Proposalista puolestaan täällä.


Vuoden Naurut
The Hangover - Kauhea kankkunen


Olen viimeksi leffateatterissa nauranut yhtä paljon kun katsoin Tropic Thunderin. Kutkuttavalla tyylillä tehty Kauhea kankkunen on tarina neljästä kaveruksesta, jotka Las Vegasissa järjestetyissä polttareissa hukkaavat sekä sulhasen että muistinsa, ja aamulla onkin sitten selvittely tiedossa, että mitä ihmettä tapahtuikaan ja miksi vessassa on tiikeri ja vaatekomerossa vauva. Aivot narikkaan -viihdettä parhaimmillaan. Lisäksi tämä on käsikirjoitettu loistavasti. Minäkin haluan Vegasiin :)Elokuvavuosi 2009: osa 1 | osa 2 | osa 3 | osa 4