maanantai 23. marraskuuta 2009

Leffaväsymystäkö kaamosväsymyksen lisäksi?

Tajusin tänä aamuna, että en ole katsonut suurin piirtein kahteen viikkoon yhtä ainutta elokuvaa kotona! Muutaman leffan olen käynyt katsastamassa lehdistönäytöksissä, mutta kotona en ole saanut aikaiseksi istuutua sohvalle kahdeksi tunniksi. Toisaalta tämä on varmasti ihan hyväksi, sillä välillä on kotona katsottavien elokuvien kanssa tullut ihan kiire (kun deadlinet pukkaa päälle) ja katsomisesta on tullut pakkopullaa vailla mitään nautintoa (ks. vuoden saldo tähän mennessä).

Tänä talvena minuun iski pitkästä aikaa jouluinnostus ja muutenkin teki mieleni sisustaa kotia hieman uuteen uskoon - osasyy tähän innostukseen varmasti oli vierailu Sarin ihanassa kodissa Teksasissa :)Elokuvien suhteen päivityksiä on taas tulossa blogiinkin - Tie - The Road -elokuvasta on jo valmis juttu odottamassa, mutta koska leffan ensi-ilta on vasta joulukuun lopulla, olen jättänyt jutun vielä toistaiseksi odottamaan. Viime viikolla näin mm. Michael Mooren uuden dokumentin Capitalism: A love story ja siitä olisi tarkoitus joitakin ajatuksia jakaa muillekin lähipäivinä.

***

Viime viikolla ensi-iltansa saanut Twilight - New Moon teki lippuluukkuennätyksen ensi-iltapäivänään tienaten ensimmäisenä päivänä pelkästään USAssa yli 70 miljoonaa. Arvioiden mukaan leffa kipuaa jopa kolmanneksi kaikkien aikojen ensimmäisen viikonlopun box office -ennätyksissä - ykkösenä keikkuvan Dark Knightin ja kakkosena olevan Spider-Man 2:n jälkeen. Kyllä ne tytöillekin suunnatut elokuvat näköjään myy ;-)