maanantai 12. lokakuuta 2009

Tunnustus ja paljastuksia

Sain sekä Mikaelalta että Anzilta ihanan blogitunnustuksen, mikä ilahdutti kovin tätä kylmää maanantaipäivää :) Se tarkoittaa sitä, että joku lukee blogiani ja vielä pitää siitä, ja sehän on varmasti jokaisen bloggaajan toive ja tarkoitus. Kiitos siis tästä!Kun tämän palkinnon saa niin täytyy tehdä seuraavat 7 kohtaa:
Kiitä sitä jolta sait tunnustuksen
Kopioi kuva ja liitä blogiisi
Laita linkki keneltä sait tunnustuksen
Kerro seitsemän asiaa itsestäsi, mitä muut eivät vielä tiedä
Anna tunnustus seitsemälle
Linkitä nämä blogissasi
Kerro näille seitsemälle tunnustuksesta

Tunnustukseen liittyvä tehtävä oli kertoa seitsemän asiaa itsestään. Tämä olikin hankalaa, kun itsestään niin mielellään tietysti puhuu, että mitä sitä kertoisi, mitä ei vielä olisi kertonut ;-)

1. Minusta tuli kunnolla leffafriikki vasta aikuisemmalla iällä. Olen aina rakastanut elokuvia, mutta pienenä meillä ei ollut varaa omiin videoihin saatikka leffateatterikäynteihin, ja jouduin tyytymään telkkarin tarjontaan sekä silloin tällöin vuokraamaan kaupungin videovuokraamosta leffaläjän lisäksi sellaisen rotiskon, jota MovieBoxiksi kutsuttiin - siis videolaite, jota sai vuokrata kotiin. Tämä näkyy siinä, että on olemassa suuri määrä klassikoita, joita en vain ole vielä ehtinyt nähdä :)2. En pysty katsomaan ollenkaan varsinaisia kauhuelokuvia ja varsinkaan sellaisia, joissa kauhuelementin aiheuttajana on lapsi tai eläin (esim Uinu uinu lemmikkini aiheutti minulle painajaisia pitkään) tai jossa kauhutyylisesti silvotaan ihmisiä. Silti nuorempana rakastin lukea kauhua kirjoista - suosikkikirjailijani oli Stephen King. Nyt vanhemmiten herkistyneenä en pysty enää edes lukemaan kauhua... Näkemäni klassikkokauhuelokuvat voi laskea suurin piirtein yhden käden sormin, sillä se joskus esiteini-iässä nähty ensimmäinen Painajainen Elm Streetillä aiheutti niin kovat ahdistukset, että päätin jättää genren kokonaan pois katsantalistaltani. Hohdon sentään olen nähnyt vaikka se onkin yksi pelottavimmiksi reitattuja elokuvia.

3. Olen totaalinen fantasia- ja seikkailuelokuvafani ja olen vasta vanhemmiten alkanut arvostaa laatudraamaa niin että nautin sen katsomisesta. Viihteenä elokuvat ovat mainio tapa paeta todellisuutta hetkeksi ja mikäs sen parempi tapa tehdä niin kuin lähteä seikkailuun jonnekin fantasiamaailmaan! Tähtien sota -fani olen ollut pitkään ja asiaan vihkiytyneet voivat erottaa sen aina mukanani kulkevan Marimekon olkalaukun läppään ommellusta Kapinaliiton logosta.4. Olen huomannut siirtäväni kaikenlaista fanitusta kohta kolmevuotiaalle tyttärelleni ja olen heti ostamassa hänelle Buzz Lightyear -yöpaitaa, 101 Dalmatialaista -mekkoa ja kaikenmaailman muuta Disney -yms hömpötystä, kun neiti osoittaa hahmoon kiinnostusta. Nyt haaveissa on löytää jostain jotain Totoro -aiheista ja jenkkimatkalla olisi tarkoitus katsella jotain Bolt -aiheista. Hukutanko tyttäreni krääsään? Ehkä, mutta samalla ostan siinä lapsuutta itsellenikin :)

5. Olin nuorena ensin lukutoukka ja sitten innostuin kirjoittamisesta. En tosin pahemmin koskaan ole kirjoittanut runoja tai fiktiota, vaan aina ollut enemmän kiinnostunut kirjoittamisesta viestinnän välineenä. Lukioikäisenä olin ystäväni kanssa avustavana toimittajana paikallisessa sanomalehdessämme ja teimme pääasiassa musiikkiaiheisia juttuja. Sen tiimoilta kävimme haastattelemassa mm. Martti ja Pantse Syrjää, Pate Mustajärveä, Ilkka Alankoa, Ne Luumäkiä ja jopa Matti Nykästä. Nuo olivat 17-vuotiaille kova juttu :)6. Olen feministi ja ylpeä siitä, mutta tämä nyt ei varmasti yllätyksenä kenellekään tullut ;-) Minusta tuli feministi joskus varhaisteini-iässä, kun tajusin, että on olemassa ihmisiä, joiden mielestä miehet ovat jotenkin "parempia" kuin naiset. Tämä oli minun mielestä niin absurdi ajatus, että pamahdin feministiksi heti, ja se aate on pysynyt ja vanhemmiten jopa vahvistunut. Myönnän myös olevani hieman huumorintajuton kun kyseessä ovat esimerkiksi naisia halventavat vitsit ;-)

7. Haaveilen vielä joskus pääseväni tekemään ihan palkallista kokopäivätyötä elokuvien parissa, ainakin jollakin tasolla. Kaikki vinkit siis vastaanotetaan mielellään sähköpostiin! ;-)

Muutamat eniten seuraamani blogit ovat tämän tunnustuksen jo saaneet, mutta annan sen silti uudestaan, koska en ole tainnut koskaan vielä yhtään tunnustusta kenellekään antaa - ja mielelläni muistaisin myös mainioiden blogien Mikaelaa ja Anzia, joilta tämän tunnustuksen sain. Tietenkään haastetta ei tarvitse tehdä uudestaan, ellei ihan välttämättä halua ;-) Tunnustuksen annan eteenpäin elokuvista ja muistakin elämän mielenkiintoisista asioista bloggaaville ystävilleni Sooloilijalle, Kazzalle, Suville, Lusitariukselle, Riehulle, Chatrinille ja Bubblelle. Toki kaikki seuraamani blogit ansaitsisivat tunnustuksen, sillä tämä maa (ja maan ulkopuolikin) on täynnä aivan loistavia bloggaajia! Eli kuka tahansa haluava saa ottaa haasteen vastaan :)

...ja muistakaahan se arvonta ;-)