perjantai 16. lokakuuta 2009

Perjantain leffapupinat

Sähköpostiini ilmestyi juuri ilahduttava uutinen siitä, että suomalainen elokuva on menestynyt maailmalla! Zaida Bergrothin loistava esikoisohjaus (josta aikaisemmin olen hehkuttanut täällä) Skavabölen pojat on voittanut "Aasian Cannesiksi" tituleeratuilla Pusanin elokuvajuhlilla Koreassa. Olen todella iloinen suomalaisen elokuvan menestyksestä maailmalla, vaikka meille tavallisille tallaajille Koreassa järjestetyt leffafestarit eivät välttämättä kovin läheisiltä tunnukaan.

"Pusan on ensimmäinen kansainvälinen elokuvafestivaali, jossa 4.9. ensi-iltansa saanut Skavabölen pojat on ollut esillä. Elokuva kilpaili festivaalilla Flash Forward -kilpailusarjassa. Flash Forward on Pusanin festivaalin uusi palkintokategoria, jonka tarkoituksena on löytää uusia lahjakkaita elokuvantekijöitä. Kilpailuun valitaan ainoastaan ohjaajien ensimmäisiä tai toisia pitkiä elokuvia Aasian ulkopuolisista maista. Kilpasarjaan oli valittu yhteensä 11 elokuvaa mm. Italiasta, Argentiinasta, Ranskasta, Ruotsista ja Kanadasta.

Flash Forward -kilpailusarjan pääpalkinto jaettiin elokuvajuhlilla 16.10. ja sen otti vastaan ohjaaja Zaida Bergroth. Palkinnon arvo on 20 000 dollaria. Tuomaristo perusteli valintaa sillä, että
Skavabölen pojat –elokuvan tarinankerronta, näytteleminen ja ohjaus on huolella tehtyä ja osoitus naisohjaajan hienovaraisuudesta sekä vahvasta kokonaisuuden hallinnasta."


Empireonline uutisoi, että ihana Ryan Reynolds nähtäisiin Deadpool- ja Green Lantern -rooliensa lisäksi piakkoin naiseksi pukeutuneena Mrs. Doubtfiren tyyliin (mutta ilman lapsia). Kyseessä olisi romanttinen komedia, jossa Reynoldsin hahmo pyrkii voittamaan entisen tyttöystävänsä takaisin pukeutumalla naiseksi - ja mitä ilmeisesti voittamaan tämän luottamuksen ja hyväksynnän epätoivoisella tavalla. Elokuvan nimeä tai julkaisuaikataulua ei kerrota.

Eilen samaisessa Empireonlinessa oli tarjolla enemmänkin Reynolds -ihkutusta - miehen haastattelu Deadpool -hahmon tiimoilta. Luvassa haubereita :) Tsekkaa video täältä.PS. Muistutuksena, että Hangman's Joken historian ensimmäinen arvonta päättyy huomenna! Vielä ehdit osallistua :)