torstai 8. lokakuuta 2009

Paluu arjen kiireeseen

Barcelonan reissu on nyt heitetty ja takanapäin on ihanan lämmin ja aurinkoinen viikonloppu Katalonian pääkaupungissa. Sitgesin fantasiaelokuvafestareille en viikonlopun aikana sitten ehtinyt ollenkaan, sillä Barcelonan katuja tallatessa hurahti enemmän aikaa kuin olin alunperin kuvitellut. Lisäksi Red Bull Air Racen maailmancupin loppukilpailu veti istuskelemaan eväiden ja satojen tuhansien muiden ihmisten kanssa biitsin hiekalle tuntikausiksi.

Viikonlopun aikana lentokisoja oli seuraamassa arvioiden mukaan 1,4 miljoonaa ihmistä ja ihmismäärä todella hämmästytti, kun ympärilleen katseli. Silti hiekalla sai istua melkoisen rauhassa, välillä jopa loikoilla ja nautiskella ihanasta kelistä samalla kun katseli huimia taitolentäjiä.

Lentokisoista voi tsekata fiilistelyjä videomuodossa täältä - mikäli et ole koskaan  näistä taitolentokisoista kuullut, suosittelen vilkaisemaan, sillä nämä ovat todella hurjia ja siinä mielessä myös urheilusta pitämättömälle ihmiselle hauskaa katsottavaa!
Laittelen jossain vaiheessa omia Barcelona -kuvia tänne, kunhan kiireeltäni ehdin selata niistä sadoista kuvista sopivat :)

Katsoin jokin aika sitten vihdoinkin pitkään odottamani elokuvan Merirosvoradio (The boat that rocked). Sen on käsikirjoittanut sama Richard Curtis, joka on mm. rakastamieni elokuvien Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Notting Hill ja Love actually takana. Se kertoo 60-luvun Britanniasta, jolloin populaarimusiikkia ei soitettu lähes ollenkaan valtakunnallisilla radiokanavilla, mikä sai aikaan piraattiradioasemia, jotka lähettivät mereltä taukoamattomasti musiikkia ja hyvää ohjelmaa.

Leffa oli pienoinen pettymys Curtisin tarinoiden ystävälle, mutta mukana siinä oli ennestään minulle hieman tuntemattomampi kasvo - Midnight Markia näyttelevä söpöinen Tom Wisdom, jonka jälkeenpäin huomasin näytelleen myös Sparta-eepoksessa 300 sekä suloisessa Sisterhood of traveling pants 2:ssa. Nuoren näköinen Wisdom on kuitenkin syntynyt jo 1973. Nimi painui nyt tarkemmin mieleen ja varmasti tulen seuraamaan jatkossa miehen uraa tarkemminkin.

Tiedoksi, että monien muiden bloggaajien esimerkkiä seuraten olen päättänyt järjestää Hangman's Joken ensimmäisen arvonnan lähiaikoina! :) Stay tuned!