torstai 1. lokakuuta 2009

Barcelona!!

Tänä iltana suuntaan armaani ja ystäväpariskunnan kanssa pidennetyksi viikonlopuksi Barcelonaan! Jo ajatus on kiehtova, kun ilmat täällä Suomessa ovat viilentyneet huomattavasti ja syysväsymystä tuntuvat potevan hyvin monet muutkin kuin pelkästään minä. Lisäksi Barcelonassa on oma hohtonsa  - olen aina halunnut käydä siellä, mutta tämä reissu on ensimmäiseni! Itse asiassa se on ensimmäinen matkani ikinä Espanjaan :) (olen käynyt Boliviassa, Tahitilla ja Pääsiäissaarella, mutta Ranskassa ja Espanjassa en vielä koskaan).Barcelonassa ja sen ympäristössä olisi kyllä tekemistä pidemmäksikin lomaksi, mutta töiden takia tällainen kolmen päivän pikkulomanen joutuu riittämään. Noin 20 minuutin matkan päässä Barcelonasta on Sitgesin lomakaupunki, jossa tänään alkavat 12-päiväiset Sitgesin fantasiaelokuvafestivaalit. Sitgesissä näytetään tänä vuonna sellaisia odottamiani elokuvia kuin Dorian Gray, Mr. Nobody ja The imaginarium of Dr. Parnassus. Harmillisesti kaikkien näytökset ovat vasta ensi viikolla, eli en pääse niitä katsomaan.Sitgesin festareille tulee myös usein monia elokuvamaailman kuuluisuuksia - toki ei missään Cannes -mittakaavassa, mutta paikalla on nähty mm. Quentin Tarantino. Tänä vuonna paikalla on ainakin Kellopeliappelsiinistä tuttu Malcolm McDowell ja Twilight New Moonin preview-tilaisuudessa Jamie Campbell Bower. Ilmeisesti kuitenkaan suurimmat Twilight-tähdet eivät Espanjaan ole ehtineet. Tarkoituksenani on pistäytyä Sitgesissä yhtenä päivänä edes fiilistelemässä vaikka varsinaisiin screenauksiin ei ehtisikään.

Lisäksi tänä viikonloppuna Barcelonassa järjestetään Red Bull Air Race, jossa maailman hurjapäisimmät taitolentäjät ottavat mittaa toisistaan. Jos taitolento kiinnostaa, YouTubessa on joitain huimia videoita noista kisoista, joita järjestetään muutaman kerran vuodessa ympäri maailman. Yksi syy Barcelonaan lähtöön olivatkin juuri nämä kisat, koska lentäjämieheni on kovasti haaveillut joskus tuollaisen näkemisestä livenä.
Kaiken muun lisäksi pitäisi jossain vaiheessa ehtiä vilkaisemaan niitä Barcelonan maailmankuuluja nähtävyyksiä, joita Vicky ja Cristinakin kävivät ihailemassa, voisipa pistäytyä johonkin kauppaankin shoppailumielessä ja pääasia - istuskella jossain kuppilassa nauttimassa cavaa, katsella ihmisiä ja nauttia elämästä :) Blogi siis hiljenee ensi viikkoon asti ja Hangman's Joke toivottaa kaikille lukijoilleen erinomaista viikonloppua!