lauantai 1. elokuuta 2009

Odottamaton ehdotus

Vanhemmiten minusta on alkanut paljastua ihmeellisiä asioita. Kuten esimerkiksi se, että nykyisin nautin romanttisista komedioista, mitä en yleisesti ottaen ole aikaisemmin voinut sietää (minulle toimintaa, seikkailua ja fantasiaa, kiitos!). Ikäkö pehmentää vai mikä lie syynä tähän?

Joka tapauksessa katsoinpas tässä viikolla Sandra Bullockin ja Ryan Reynoldsin tähdittämän elokuvan Odottamaton ehdotus (The proposal), missä Bullockin esittämä Reynoldsin kanadalainen pomo (tiukka täti) Margaret menettää työlupansa ja saa karkoitusmääräyksen Yhdysvalloista, ja päättää selvitä ongelmasta ilmoittamalla maahanmuuttoviranomaisille olevansa menossa naimisiin - alaisensa Andrew'n (Reynolds) kanssa.

Vaativan pomonsa pompottelusta kärsinyt Andrew saa pomonsa ahdingon ansiosta etulyöntiaseman ja ensimmäistä kertaa työelämässään mahdollisuuden vaatia ansioitaan noteerattavaksi käytännössä. Asia ei kuitenkaan jää pelkästään bisneksen tasolle, koska Andrew ja Margaret joutuvat lähtemään Drew'n isoäidin syntymäpäiväjuhlille Alaskaan osoittaakseen viranomaisille aikomuksensa todenperäisyyden.

Kun vastassa ovat viranomaisten sijaan aidot ihmiset, myös pirulliseksi mielletyn Margaretin motiivit alkavat murentua. Ja kun 45-vuotias Bullock tapaa 32-vuotiaan Reynoldsin hahmon entisen tyttöystävän Gertin (Malin Ackerman) sekä miehen ihastuttavan isoäidin (Betty White), ei kovinkaan sydän kestä kylmää kavallusta.

Hollywoodille tyypillisen romanttisen komedian tapaan Odottamattomalla ehdotuksella on onnellinen loppu. Se on kuitenkin sympaattinen, joskin paikoitellen jopa raivostuttavan neuroottinen (varsinkin alastonkohtauksissaan), tarina ihmissuhteiden monimutkaisuudesta ja siitä kuinka kaikki ei ole aina sitä miltä se ensiksi näyttää. Sekä tietenkin siitä kuinka rakkaus lopulta voittaa kaikki vaikeudet.

Bullock on ollut yksi suosikkinaisnäyttelijöitäni iät ja ajat. Vaikka hän ei yleensäkään esiinny Oscar-tasoisissa rooleissa, jokin tuossa luonnollisen oloisessa brunetissa on vaikuttanut minuun niin, että katson hänen elokuviaan mielellään.

Ruskeasilmäinen söpöliini Reynolds puolestaan on aikuistunut sellaisiin mittoihin, että häntä puolestaan katselee mielellään roolissa kuin roolissa, ja mies onkin kiilaamassa itseään selkeästi minunkin sexyimpien näyttelijöiden listalla ylöspäin. Sekä Bullock- että Reynolds-faneille tiedoksi, että tässä elokuvassa nähdään molemmat melkoisen vähissä pukeissa :)


Odottamaton ehdotus on siis hauska, sympaattinen ja mukava hyvänmielen hömppäelokuva, jota voi suositella varsinkin pääparia esittävien näyttelijöiden ystäville.