maanantai 31. elokuuta 2009

MovieMonday: Heath Ledger - filmitähti

The Hangman's Joke osallistuu nyt ensimmäistä kertaa MovieMondayhyn! Elokuvamaanantain aiheena on tänä maanantaina Filmitähti - minun Filmitähteni on tänään Heath Ledger, joka ujona mutta miehekkäänä Ennis Del Marina Ang Leen ohjaamassa Brokeback Mountainissa könysi yhdeksi tämän hetken suurimmista filmitähdistä minun listallani.

Tammikuussa 2006 Brokeback Mountain oli pitkästä pitkästä aikaa varsinainen tajunnan räjäyttävä elokuva. Teatterista poistuessani olin aivan sekaisin - toisaalta halusin keskustella minua niin voimakkaasti liikuttaneesta elokuvasta, toisaalta olin mykistynyt loistavasta elokuvasta ja sen aiheuttamasta tunnetilasta.


Ledgerin esittämän Ennis Del Marin ja Jake Gyllenhaalin Jack Twistin hiljainen rakkaustarina on yksi kauneimpia näkemiäni. Varsinkin nuori Ledger ansaitsi Oscar-ehdokkuutensa jurona, mutta sydämeltään vahvana Ennisinä, joka ei osannut tunnustaa rakkauttaan ennen kuin oli liian myöhäistä.

Ledgerillä oli loistava tulevaisuus edessään ja se katkesi yllättäen liian aikaisin tammikuun 22. 2008. Hänen kuolemansa kosketti, sillä vaikka onkin surullista menettää lahjakas näyttelijä, nuoren ihmisen kuolema koskettaa lisäksi eri tavalla.

Brokeback Mountainin traileri: