maanantai 3. elokuuta 2009

Kirjoista: Outo Hollywood

Kirja-alesta leffafanin kyytiin tarttui joskus toimittaja Henrik Laineen kirjoittama Outo Hollywood. Kirja on täynnä toinen toistaan eriskummallisempia listoja, yksityiskohtia ja sitaatteja elokuvan maailmasta. Mukana on niin lista Oscar-ehdokkaista, joita ei oikeasti ollut olemassa, lista vankilassa istuneista tähdistä, kuvitteellisia elokuvia elokuvissa sekä sivukaupalla mieleenpainuvia repliikkejä "I'll be backista" "Here's Johnnyyn".

Mukana on myös muutama sivu värivalokuvia, eriskummallisia leffajulisteita sekä karttoja esim. lännenelokuvien ja sotaelokuvien kuvauspaikoista, James Bond-seikkailuiden tapahtumapaikoista sekä New Yorkin elokuvista.

Osa jutuista on mielenkiintoisia ja hauskoja, mutta listojen suuresta määrästä johtuen kirjasta tuli välillä sellainen olo, että näillä nyt pyritään täyttämään sivuja, kun ei parempaakaan ole keksitty. Olin siis kirjan sisältöön hivenen pettynyt, samoin kuin sen laatuun, sillä nimissä oli ihan hävyttömän paljon kirjoitusvirheitä - huomasin tämän varsinkin Tähtien sotaan liittyvissä kohdissa, joita kirjassa sattui olemaan useita.

Leffafanille kirjassa on siis jotain uutta ja jotain kivaa, mutten ostaisi sitä kyllä täydellä hinnalla. Satunnaiselle elokuvankatsojalle kirjassa on ehkä hieman enemmän uusia juttuja, mutta listauksien suuri määrä saattaa olla tylsää nippelitiedosta pitämättömälle.