torstai 16. heinäkuuta 2009

Sarjoja dvd:llä - Long way round ja down, State of play ja Lost

Minä olen siitä kummallinen elokuvafani, että en oikeastaan katso ollenkaan varsinaista televisiota. Nuorena katsoin kaikki kivat sarjat, mutta sen jälkeen kun muutin pois kotoa omaan kämppään, telkkarin katselu vaan jostain syystä jäi, ja jo kohta 15 vuotta olen katsellut telkkaria hyvin vaihtelevasti - joskus saattaa mennä viikko, kaksikin, etten avaa sitä muuhun kuin dvd/blu-ray -katseluun.

Siksipä en pahemmin ole pystynyt osallistumaan keskusteluihin telkkusarjoista, koska niin harvasta tiedän yhtään mitään :)

Joitakin sarjoja kuitenkin katson, dvd:ltä. Tämä onkin minun kärsimättömälle luonteelle oiva tapa, sillä en millään jaksaisi odottaa aina viikkoa seuraavaa osaa, ja toisaalta en kuitenkaan muistaisi katsoa niitä ja tippuisin heti kärryiltä. Lostia olemme katsoneet nyt neljännen kauden loppuun saakka - siihen asti mitä sitä on dvd:llä tarjolla (älkää siis spoilatko...)! Koko ajan oudommaksihan se menee, mutta silti se on koukuttanut niin, että eiköhän se tule loppuun asti seurattua, kunhan taas jatkoa dvd:llä ilmestyy.


Ja koska minulla jäi telkkarikierroksella näkemättä ihanan Ewan McGregorin ja ystävänsä Charley Boormanin moottoripyöräreissu ympäri maailman, tilasin Long way roundin dvd:llä. Kyseessä oli loistava dokumentti skotin ja engelsmannin matkasta Lontoosta New Yorkiin läpi Mongolian ja Siperian, pitkin teitä, jotka eivät näyttäneet teiltä laisinkaan. 2,5-vuotiaan tyttäreni usein kuultu kommentti olikin: "taas ne kaatu" - äijät kun ovat pyörinensä kumollaan ihan jatkuvasti. Matkailusta pitävälle tämä on mitä parasta ajanvietettä sohvalla istuessa ja haaveillessa omiin seikkailuihin!

Koska Long way round oli niin mielenkiintoinen, piti pistää tilaukseen myös jatko-osa, Long way down, samojen miesten reissu Skotlannista Etelä-Afrikkaan. Odotan innolla, että ehdin katsoa tämän, sillä Afrikka, tuo sarvikuonojen maa, on kiehtonut minua aina, mutta siellä matkailu on vielä antanut odottaa itseään. Joskus mekin sinne menemme, mutta sitä ennen katsomme pysyvätkö McGregorin ja Boormanin pyörät yhtään paremmin pystyssä tuolla.

Katsoin tässä dvd:ltä myös BBC:n mainion minisarjan State of play, josta tänä keväänä ilmestyi elokuvaversiokin (Sari arvosteli elokuvan Babblingsissa - lue täältä). Sarja kertoo lehdistön nuuskinnan ansiosta selvinneestä murhasta. Näyttelijäkaarti on ihana: päätoimittajana Bill Nighy, hänen toimittajapoikanaan James McAvoy ja tehokkaana toimittajakaksikkona ihastuttavan aksentin Kelly Macdonald sekä John Simm. Suosittelen lämpimästi niille, jotka pitävät mielenkiintoisella juonella varustetuista brittijännäreistä.