torstai 16. heinäkuuta 2009

Potter-fanitapahtuma ja Phelpsin veljekset

Tänään torstaina 16.7. klo 16.30 lähtien järjestettiin Harry Potter -fanitapahtuma Tennispalatsin aukiolla. Paikalle oli saapunut sankoin joukoin faneja ja vähän muitakin ihmettelijöitä, sekä tietenkin päävieraan Fred ja George Weasleyä näyttelevät James ja Oliver Phelps.


Tapahtuma alkoi pukukilpailulla, josta viisi parhaiten pukeutunutta kavereineen sai lipun illan kutsuvierasnäytökseen sekä mahdollisuuden päästä tapaamaan Phelpsit ihan naamatusten. Pukuja oli monenlaisia ja monen tasoisia. Kohahduttavin oli varmasti Hermioneksi tanssiaisasussaan pukeutunut tyttönen, jonka äänivyöry huutoäänestyksessä oli huumaava. Luna Lovekivaksi pukeutunut tyttö taas oli kuin Luna itse, aivan saman näköinen. Pukukisan viisi voittajaa kuvassa tuossa yllä.

Phelpsin veljekset saapuivat estradille vasta lähempänä puolta kuutta. Tummatukkaiseksi muuttuneet veljekset vaikuttivat jopa lähes hämillään olevilta suosiostaan. He kertoivat tämän luonnollisen tukan värin muuttuvan takaisin Weasleyn punaiseksi muutaman viikon sisällä, kun viimeisten elokuvien kuvaukset aloitetaan.

Phelpsit suitsuttivat totta kai uutta elokuvaa, mainiten sen olevan kaikista paras Potter-elokuva. Ensi yönähän sen näyttäminen alkaa, joten yleisöhän sen lopulta päättää!

Phelpsit kertoivat myös uuden elokuvan suosikkikohtauksen olevan sen, kun Weasleyn veljesten kauppaa kuvataan. Se onkin kieltämättä hauska kohtaus, sillä Weasleyiden kauppa on juuri sellainen huvin ja uskomattomien systeemien sekamelska kuin kirjasta kuvitella saattaa.

Lyhyehkön yleishaastattelun jälkeen Phelpsit ystävällisesti jakoivat innokkaille faneille nimikirjoituksia.

Kutsuvieraat kävelivät näytökseen punaista mattoa pitkin suuren maailman tapaan. Vieraiden joukosta saattoi bongata julkisuudessa näkyneitä kasvoja, joista itse en kyllä kaikkia tunnistanut. Olli Saarelan ja Paavo Lipposen sentään tunnistin :)

Vaikka elokuvan suurimpia tähtiä ei Suomeen saapunutkaan, jo Phelpsin kaltaiset sympaattiset näyttelijät olivat omiaan tuomaan suuren maailman tunnelmaa tännekin. Lisäksi aurinko paistoi ja sää oli täydellinen :)