tiistai 7. heinäkuuta 2009

Borat was so 2006 - Brüno is here

Kunnon naurukomedian teko on taidetta, eikä sitä taida kovin moni. Tarkoitan tällä nyt niitä oikeasti ääneen naurattavia elokuvia, en niitä, joille vaan hienoisesti hymähtelee siinä katsannan lomassa tai niitä muka-hauskoja tusinakomedioita, mitä varsinkin nuoremmalle väelle tuotetaan urakalla.

Sacha Baron Cohenin luoma hahmo Borat - kazakstanilainen toimittaja sekoilemassa Amerikassa - oli sellainen oikeasti hauska. Nyt Cohen tuo valkokankaalle kolmannen hahmonsa, itävaltalaisen Brünon, joka on muotitoimittaja, malli ja umpihomo. Kun mies saa potkut toimittamastaan muotishowsta, päättää hän suunnata Hollywoodiin haaveenaan tulla julkkikseksi.

Ihastuttavan täydellistä siansaksaa assistenttinsa Lutzin (ruotsalainen Gustaf Hammarsten) kanssa puhuva Brüno on kuitenkin liian rohkea Hollywoodin tuotantopomoille ja mies päättää kokeilla muita konsteja kuuluisaksi tulemiseksi. Hankalaa se vain on - julkkikset eivät annakaan haastatteluja ihan helposti eikä Lähi-Idän rauhakaan synny tuosta vain.

Boratin tapaan Brüno kiusaa oikeita ihmisiä, mutta tällä kertaa mukana on helpommin lavastuksen maku. Cohenin naama Boratin suosion jälkeen kun on väkisinkin tullut tutuksi. Mutta silti osa kohtauksista yllättää - mukana olleet ihmiset erikoisuudellaan ja meidät katsojat hauskuudellaan. Loppukohtaus painiringissä sai minun silmät tosiaan kostumaan - naurusta.

Brüno on tähän mennessä vuoden toiseksi hauskin komedia. Parhaan komedian titteliä kantaa minun kirjoissani Kauhea kankkunen. Molemmille kuitenkin neljä tähteä viidestä.

Oikeassa elämässä Cohen on kihloissa suloisen Isla Fisherin kanssa.