perjantai 12. kesäkuuta 2009

Viisi syytä olla iloinen

Mikaela listaili omia ilonaiheitaan ja haastoi samalla muutkin tekemään saman. Niin monesti sitä ihminen kiinnittää huomiota vain asioihin, jotka ovat elämässä huonosti tai tuntuvat ikäviltä, ja iloiset asiat jätetään lähes huomiotta. Siispä välillä iloisiin asioihin paneutuminen ei ole ollenkaan huono ajatus ja eiköhän niitä kaikilta ainakin se viisi löydy :)

1. Kirsikkapuu
Viikonloppuna istutimme vihdoin kirsikkapuun rakkaan karvakaverimme muistolle. Meillä on pienenpieni oma piha, jonka varjoisassa nurkkauksessa koirulaisemme rakasti maata säällä kuin säällä. Siihen minulla oli haaveena istuttaa puu jo viime kesänä, mutta jostain syystä se jäi. Nyt se on istutettu, kirsikkapuu, joka muistuttaa maailman kilteimmästä, rauhallisimmasta ja ystävällisimmästä saksanpaimenkoirasta, joka lähti reilun 11 vuoden iässä vihreämmille metsästysmaille vuosi sitten. Olen iloinen, että saimme viettää yhdessä monta vuotta.


2. Meri
Keskellä Suomea järvien keskellä syntyneelle ja eläneelle meri oli jotenkin outo asia. Kun muutimme Helsinkiin 9 vuotta sitten palelin koko ajan ja kutsuin mertakin järveksi. Täällä etelässä meren rannalla oli koko ajan kylmä, kun mereltä puhaltava tuuli on todella harvoin lämmintä. Helsingissä olon ajan olemme aina asuneet lähellä merta ja olen pikkuhiljaa alkanut pitää siitä, tuulestakin. Kun rannalla kävellessä raikas merituuli puhaltaa, tuntuu että elimistö täyttyy hapesta. Nykyisin en edes paljoa palele (olen ilmeisesti oppinut pukeutumaan oikein).

3. 35
Aikuisena oleminen on oikeastaan ihan mukavaa. Itsetunto alkaa olla kohdillaan ja voi olla juuri sellainen, mitä haluaa. Voi pukeutua juuri sillä tavalla kuin itse haluaa, voi pitää tukkansa juuri sen värisenä ja mittaisena kuin itse haluaa, voi tykätä tai olla tykkäämättä juuri niistä asioista mistä oikeasti tykkää tai ei. Ja jos jollakin on asiaan jotain nokan koputtamista, niin se on hänen oma ongelmansa, ei minun. Viittaan siis samaan asiaan, mistä Mikaelakin jo blogissaan kirjoitti. Onhan ikääntymisessä omat huonot puolensa, kun fyysisesti huomaa alkavansa rapistua, mutta kaikenkaikkiaan minulla on hyvä olla tämän ikäisenä.

4. Oma koti
Olen rakastunut Lauttasaareen. Nelisen vuotta sitten haaveesta siellä asumisesta tuli totta ja kolme vuotta sitten oman (tai siis pankin omistaman) kodin muodossa. Meren äärellä kaupungin hälinän ulottumattomissa, mutta kuitenkin kävely- (tai ainakin fillari-) matkan päässä keskustasta. Oma koti, omat neliöt, omat seinät, oma ilmapiiri - paikka jossa saan olla MINÄ.


5. Kesäloma ja "kesä"loma
Kesällä lomaa on tiedossa kolme viikkoa, loka-marraskuun vaihteessa vielä yksi, jolloin tämä matkailua rakastava perhe suuntaa Atlantin toiselle puolelle. Kohteena Teksas ja siellä ystävämme Sarin perhe. Odotan reissua innolla, mutta sitä ennen nautin heinäkuun kolmesta viikosta, jolloin ei tarvitse raahautua toimistolle töihin :)


Haastan iloisuusmietintään teidät kaikki, jotka blogissani vierailevat! Tämä ei tarkoita, että asiasta pitäisi välttämättä kirjoittaa, mutta iloisten ajatusten miettiminen ja listaaminen omassakin päässä tekee mukavan olon :) Siispä toivotan leppoisaa päivää kaikille iloisten muistojen ja ajatusten parissa!