keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Näyttääkö Potterismi laantumisen merkkejä?

Heinäkuun 17. päivänä teattereihin pätkähtää Potter-sarjan kuudes osa Puoliverinen prinssi. Ensi-ilta on Suomessa samaan aikaan kuin muuallakin maailmassa eli tällä kertaa fanien ei tarvitse odottaa ikuisuuksilta tuntuvaa aikaa ennen kuin elokuva tulee meidän korkeudellemme. Puoliverisen prinssin alkuperäinen julkaisupäivämäärä oli viime marraskuussa, mutta julkaisuyhtiö päätti siirtää ensi-illan kesälle (tuottavammalle ajankohdalle).

Mutta onko Potterismi alkanut näyttää laantumisen merkkejä? Kirjasarja on nyt julkaistu kokonaisuudessaan ja hypetys sarjan ympärillä on tiedotusvälineissä vähentynyt huomattavasti. Ainakin tällaiselle maallikkolle on tullut sellainen fiilis, että suoranainen fanitus on vähentynyt.

Kirjoja lukevat nuoret ovat Kuoleman varjelusten julkaisun jälkeen joutuneet etsimään uusia kohteita, uutta lukemista. On alkanut mm. Twilight -huuma, joka varmasti on vienyt mennessään myös osan vanhoista Potteristeistakin.

Jännää onkin nähdä, miten paljon velhoiksi ja noidiksi pukeutuneita faneja enää nähdään kuudennen Potterin ensi-illassa heinäkuussa ja miten hyvin elokuva tienaa lippuluukuilla. Veikkaan, että hienoista laskua olisi tulossa verrattuna edellisiin. Itse tunnustaudun näin vanhalla iällä nuortenkirjoista innostuneeksi Potteristiksi, jolle sarjan tenho ei ole kadonnut, vaikka varsinainen fanitus onkin. Uuden elokuvan traileri näyttää kyllä mahtavalta - tätä odotetaan: