perjantai 26. kesäkuuta 2009

Klassikoista 3D-animaatioihin - uusimmat katselut

Muutama elokuva on taas tullut katsastettua ja tässäpä niistä jorinoita :)

105. S. Frears: Chéri (2009) (cinema 17/6) - ****
Varsinainen arvostelu joristu englanniksi Babblingsiin. Lisäksi kirjoittelin siitä jotain jo tänne.

Re: R. Kelly: Donnie Darko (2001) (dvd 19/6) - ****
Katsoin Donnie Darkon joskus vuosia sitten, mutta jostain syystä en ihan ymmärtänyt sitä. Se tuntui hyvältä, mutta sen syvällisempi sanoma ei minulle avautunut. Se jäi kaivamaan mieltä ja dvd:kin piti ostaa, että saisin katsottua elokuvan uudelleen. Vasta nyt tuli tehtyä tuo uudelleenkatselu ja jälleen tunsin elokuvan jälkeen oloni sellaiseksi, että tässä oli edelleenkin jotain sellaista, mitä en tajunnut. Elokuvahan on loistava sci-fi-trilleri, mutta minun piti googlata, että mitä käsikirjoittaja lopulta tällä tarkoitti. Muut epätietoiset voivat vilkaista vastausta täältä. Joka tapauksessa nuori Jake Gyllenhaal tekee elokuvassa mahtavaa työtä, ja oli hassua bongata mukana myös Seth Rogen, joka on minulle tullut tutuksi vasta nyt myöhemmin. Donnien opettajaa näyttelee Drew Barrymore ja siskoa Jaken oikea sisko Maggie Gyllenhaal.106. C. Breillat: Sisarelleni! (A ma soeur) (2001) (dvd 20/6) - ***
Catherine Breillatin elokuvat ovat sitten outoja. En muista, mistä hyllyymme on ilmestynyt Breillatin tupladvd, jossa on mukana tämä Sisarelleni! sekä Himon anatomia. Sisarelleni! kertoo pulskasta pikkusisaresta, joka kadehtii kaunista ja seksikästä isosiskoaan ja tämän vientiä miesmarkkinoilla. Tarina kuvaa hitaasti sisarusten lomaa ja isosiskon neitsyyden menetystä ja siinä vaiheessa, kun perhe on ajelemassa lomalta kotiin, tuntuu jo ettei elokuvassa tapahdukaan oikein mitään (että tämä on taas jotain perinteistä ranskalaista taide-elokuvaa) - ja sitten bang! katsojaa vedetään turpiin oikein kunnolla ja kun elokuva on loppu, on sellainen olo että wtf. Sanon vaan että huhhuh.


107. R. Brooks: Kissa kuumalla katolla (Cat on a hot tin roof) (1958) (dvd 23/6) - *****
Klassikkoaukkojen paikkauksessa tällä kertaa Elisabeth Taylorin ja Paul Newmanin Oscareiden arvoiset suoritukset (mutta eivät siis voittaneet kumpikaan) elokuvassa Kissa kuumalla katolla. Oi, minä rakastuin tähän elokuvaan päätäpahkaa! Jostain syystä nämä tällaiset paljon dialogia sisältävät, näytelmän tyyppiset elokuvat ovat minun mieleeni. Visuaalisia efektejä ei tarvita, jos tarina on hyvä. Siksi varmaan rakastan oikeaa teatteriakin. Aivan mahtava roolisuoritus varsinkin Taylorilta!


108. C. Saldanha: Ice Age 3: Dinosaurusten aika 3D (2009) (cinema 24/6) - ***
Ice Agen kamut seikkailevat kolmannessa osassaan Matka maan keskipisteeseen -tyyppisesti maan kuoren alla piilossa sijaitsevassa dinosaurusten maassa. Jyrsis löytää tammenterhorakkauden lisäksi oikean rakkauden, Manny ja Ellie odottavat vauvaa, Diego tuntee olonsa ulkopuoliseksi ja häippäisee, ja Sid jää yksin - ja lopulta löytää itsensä keskeltä dinosaurusten laaksoa. Muu jengi kasaa voimat yhteen ja lähtee pelastamaan Sidiä. 3D jyrää ja Ice Age 3 näyttää tosi makealta.


109. T. Phillips: Kauhea kankkunen (The hangover) (2009) (cinema 24/6) - ****
Kaikkialta olin kuullut ylistyssanoja tästä uudesta komediasta ja olipa ihanaa päästä nauramaan pitkästä aikaa ihan kunnolla! Viimeksi olen leffateatterissa nauranut näin kun katsoin Tropic Thunderia. Kutkuttavalla tyylillä tehty tarina neljästä kaveruksesta, jotka Las Vegasissa järjestetyissä polttareissa hukkaavat sekä sulhasen että muistinsa, ja aamulla onkin sitten selvittely tiedossa, että mitä ihmettä tapahtuikaan ja miksi vessassa on tiikeri ja vaatekomerossa vauva. Aivot narikkaan -viihdettä parhaimmillaan. Lisäksi tämä oli käsikirjoitettu loistavasti.


110. H. Selick: Coraline 3D (2009) (cinema 26/6) - ****
Neil Gaimanin tarinat ovat ihania ja Coraline tuli nähtävien elokuvien listalle heti kun siitä kuulin. Mutta vasta nyt päädyin sen katsomaan - pakko oli ehtiä näkemään se leffassa 3D:nä. Oijoi, miten hienoa ja kaunista! Kolmiulotteisuutta parhaimmillaan! Tarina kertoo nuoresta Coraline-tytöstä, joka löytää uudesta kodistaan rinnakkaistodellisuuden, jossa elävät häntä rakastavat äiti ja isä (työhönsä uppoutuneiden oikeiden vanhempien sijaan) - joskin heillä on napit silmien paikalla. Toinen maailma vetää Coralinea puoleensa, mutta kuten arvata saattaa, toinen maailma ei olekaan sitä, miltä aluksi näyttää.