keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Kirjoista: Katja Kallion Elokuvamuisti

Kirjoittelin aikaisemmin leffatriviakirjasta Outo Lempi ja Sooloilija sattui suosittelemaan saman tyyppistä Katja Kallion Elokuvamuisti -kirjaa. Pitipä laittaa kirja varaukseen kirjastosta ja sieltähän se maanantaina lähti mukaan luettavaksi - heti samana iltana :)

Luin joskus aikaa sitten Kallion kirjan Kuutamolla (josta on tehty se elokuvakin pääosassaan Peter Franzen ja Minna Haapkylä) ja tykkäsin sen tyylistä. Elokuvamuisti on kokoelma Kallion elokuva-aiheisia kolumneja, jotka on kirjoitettu hyvin elävällä, inhimillisellä ja persoonallisella tyylillä. Sellaisella, jota lukiessaan hymyilee väkisinkin ja useaan kertaan.

Kolumnit on kirjoitettu aikuisen naisen näkökulmasta, rakkaudesta elokuviin ja niiden maailmaan. Kallio kertoo rakastumisestaan Ray Liottaan sekä New Yorkissa Woody Allenilta piileskelemisestään, hersyvällä huumorilla ja asenteella, joka voi olla vain ihmisellä, joka rakastaa elokuvia ja suhtautuu aiheeseensa täydellä intohimolla ja sydämellä. Todellakin siis sydämellä, ei teknisesti tai analysoiden asiaansa puhki ja pinoon.

Suosittelen lämpimästi elokuvia rakastaville naisille (ja miksei jopa ennakkoluulottomille miehillekin), jotka nauttivat sujuvan ja persoonallisen kirjan lukemisesta!