tiistai 9. kesäkuuta 2009

Johnny Depp, 46 vuotta (9/6)


John Christopher Depp II täyttää tänään 46 vuotta, onneksi olkoon!

Jos maailmasta pitäisi valita vain ja ainoastaan yksi näyttelijä, jonka haluaisi säilyttää ikuisesti, niin minun kohdallani se olisi ehdottomasti Johnny Depp. Olen fanittanut häntä ensimmäisestä näkemästäni Depp-elokuvasta lähtien. Se ensimmäinen oli Cry-Baby joskus 90-luvun alussa. Vaikka Depp ei kyseisessä elokuvassa nyt vielä ollutkaan ulkonäöksellisesti minun vaativaan pitkätukka-rokkipoika-muottiin mahtuva, seinälleni hän silti pääsi - sinne niiden pitkätukkien keskeen Wade "Cry-Baby" Walkerin fiftari-lookkeineen.

Seuraavaksi tulleet Tim Burtonin suloinen Saksikäsi-Edward (josta alkoi Burtonin ja Deppin jo kuuden elokuvan verran kestänyt yhteistyö) ja Lasse Hallströmin sympaattinen Gilbert Grape sulattivat sydämeni Deppille ihan täysin ja mies nousi suosikkinäyttelijälistani kärkeen, ja siellä on pysynyt tähän päivään asti, vaikka hänen uralleen onkin mahtunut niin huippusuorituksia kuin vikavalintojakin. Burtonin ihastuttava Ed Wood, Jim Jarmuschin kummallinen Dead Man ja Terry Gilliamin huumehuuruinen Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa niiden huippujen joukossa ja vaikkapa Nick of time ja Astronaut's wife taas ei-niin-huippujen.


Kapteeni Jack Sparrown renttu Pirates of the Caribbean -sarjassa on varmasti tunnetuin Deppin hahmo. Eikä ihan huono valinta ole, sillä kunnon rokkiäijän habituksella Depp vetää Sparrow'na niin uskottavan ja hauskan roolin, että niin legendaarisia hahmoja saa komedioista ihan etsimällä etsiä. Ja saihan mies roolistaan ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa vuonna 2004!

Deppin toinen Oscar-ehdokkuus annettiin heti seuraavana vuonna kirjailija J.M.Barrien roolista elokuvassa Finding Neverland - tarinan lähteillä ja kolmas viime vuonna Burtonin ohjaamasta kauhumusikaalista Sweeney Todd, joka on verisimpiä musikaaleja mitä olen nähnyt. Siinä musikaalinen Depp pääsi esittelemään laulunlahjojaan. Lahjakkuutensa takia ehdokkuudet tuskin loppuvat tähän ;-)

Yksityiselämäänsä varjeleva Depp on 10-vuotiaan Lily-Rosen ja 7-vuotiaan Jackin isä.


Johnnyn ja minun yhteiselämä on siis jatkunut jo lähes 20 vuotta, mikä tuntuu uskomattoman pitkältä, kun ottaa huomioon sen, miten nuoreksi edelleenkin tunnen itseni ja toisaalta miten nuorekkaalta Johnny edelleen näyttää. Viidenkymmenen rajapyykki ei ole miehellä enää kaukana, mutta kuvissa hän edelleen vaikuttaa nuorelta kapinaliselta. Johnny kuuluu jo nyt Suurien Filmitähtien joukkoon, sinne samaan porukkaan James Deanin, Marilyn Monroen ja Marlon Brandon legendojen seuraan.

Johnnyn lisäksi tänään viettävät synttäreitään myös mm. Natalie Portman (28) ja Michael J. Fox (48)!