keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Ihana Michelle Pfeiffer ja Chéri

51 vuotta tänä vuonna täyttänyt Michelle Pfeiffer on edelleen tyrmäävän näköinen nainen. Karismaattinen ja lahjakas näyttelijä nähdään seuraavaksi Stephen Frearsin (The Queen) ohjaamassa Belle Epoque -draamassa Chéri joka tulee Suomessa teatteriin syyskuussa. Siinä Pfeiffer näyttelee eläkkeelle siirtymistä suunnittelevaa kurtisaania, joka on elämässään kokenut yhtä jos toistakin rakkautta, mutta sitä aitoa ei koskaan.

Hänen "kollegansa" (Kathy Bates) 19-vuotias enkelinkasvoinen poika (Rupert Friend) kuitenkin vie naisen sydämen. Eikä tunne ole ollenkaan yksipuolista. Ikääntyvän kurtisaanin ja pojan suhde kestää ennakko-odotuksia vastaan monta vuotta, kunnes pojan äiti päättää naittaa pojan nuorelle tytölle.


Tarina tarkkailee vaikuttavalla tavalla naisen ikääntymistä ja siitä johtuvaa epävarmuutta. Ulkoinen kauneus on katoavaa ja kauneudella ikänsä työtä tehneelle naiselle se on kova pala. Chéri on romanttista melodraamaa, jonka suurimpana sydämenä hehkuu ihana Pfeiffer. Se koskettaa varmasti ainakin meitä naisia, jotka olemme alkaneet huomata ikääntymisen aiheuttamat vääjäämättömät muutokset kehossamme.


Elokuvalle neljä tähteä.

Traileri löytyy Applelta täältä.