perjantai 15. toukokuuta 2009

Suomalaismuusikoilla huonoa tuuria jenkeissä

Oma ikäluokkani muistaa varmasti hyvin, kuinka 80-luvun suuren suomalaisen musiikkilupauksen Hanoi Rocksin Amerikan valloitus loppui lyhyeen bändin rumpalin, Razzlen (Nicholas Dingley), saatua surmansa auto-onnettomuudessa Kaliforniassa. Kännissä ajanut Mötley Cruen laulaja Vince Neil menetti tuolloin ajokkinsa hallinnan, törmäsi vastaantulevaan autoon ja Neilin kyydissä ollut Razzle maksoi siitä henkensä. Hanoi Rocks oli tuolloin juuri saamassa jalkaansa ovenrakoon suuren maailman musiikkimarkkinoilla, mutta kuolema sotki kuviot täysin.

Eilen uutisoitiin suomalaisen hevilupauksen Children of Bodomin keskeyttävän Lamb of Godin kanssa yhdessä tekemänsä Amerikan kiertueen. Onneksi syy ei ole yhtä dramaattinen kuin Hanoi Rocksin kohdalla, mutta harmillinen. Laulaja-kitaristi Alexi Laiho oli satuttanut olkapäänsä pudotessaan kiertuebussin sängystä tiukassa kaarteessa. Kymmenen kärsimyksen konsertin jälkeen mies joutui luovuttamaan ja lääkäreiden painostuksesta johtuen loppukiertue jouduttiin perumaan. Lääkäreiden mukaan hoitamatta jäänyt käsi saattaisi muuten jatkossa vaikuttaa miehen soittomahdollisuuksiin kokonaan.

Kiertueen keskeytys on ikävä uutinen Children of Bodomin kannalta, mutta järkevä päätös sairaan Laihon kannalta. Laihohan nimettiin maailman parhaaksi metallikitaristiksi Guitar Worldin yleisöäänestyksessä aikaisemmin tänä vuonna ja olisi sääli, jos hänen soittonsa kärsisi.