maanantai 18. toukokuuta 2009

Star Trekkiä avaruuteen

Nasa huolehtii astronauttiensa viihdyttämisestä!

Kansainvälisellä avaruusasemalla (joka sijaitsee 354 km päässä Maasta) työskentelevä Nasan astronautti Michael Barrat sai nähtäväkseen uusimman Star Trekin, kun elokuvan tuottaja Paramount Pictures antoi elokuvasta kopion Nasalle. Teksasin Houstonista "sädetettiin" kopio avaruuteen viime viikolla.

Ymmärrettävästi Barrat oli innoissaan asiasta, sillä avaruusasemalla viihdykkeet ovat aika harvassa. Lisäksi hän myöntää katsoneensa alkuperäistä Star Trekkiä nuorena ja inspiroituneensa ajatuksesta useiden eri kansallisuuksien yhteistyöstä avaruuden tutkimuksessa.Viime viikolla kirjoittelin julkimoiden lentoharrastuksesta ja tänään silmiini sattui taas yksi näyttelijä lentäjien kerhoon: viime viikolla ensi-iltansa saaneen Enkelit ja demonit -elokuvan camerlengo Ewan McGregor, joka on jo aikaisemmin ollut tunnettu likkuvaisista harrastuksistaan. Moottoripyörällä maailman ympäri matkannut skotti tosin harmittelee sitä, ettei hänellä tahdo olla aikaa lentolupakirjan saamiseen. Yhdestä elokuvaproduktiosta heti seuraavaan hyppelevä mies on niin haluttu työntekijä, että aikaa omille harrastuksille ei meinaa riittää.

McGregor sanoo haastattelussa, ettei koskaan ole vielä päässyt lentämään yksin, koska siihen vaadittavien opintolentojen kerryttämiseen ei yksinkertaisesti ole ollut aikaa. Innostus lentämiseen saattaa kulkea geeneissä, sillä Ewanin veli Colin on hävittäjälentäjä RAFissa.