keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Lentävät julkkikset

Mieheni lentoharrastuksen takia olen itsekin "joutunut" tutustumaan hieman tarkemmin lentämiseen, lentokoneisiin ja yleensäkin lentämisen fysiikkaan (joskin olen jollakin "luennolla" tainnut torkahtaakin). Olen myös huomannut kiinnostuneeni lentämisestä muutoinkin kuin vain paikasta A paikkaan B matkailun muotona, eikä minulle enää ole täysin hepreaa, jos joku puhuu Cessnasta, MD-11:sta, 777:sta tai Blanikista.

On ollut jännää huomata, että myös monet julkimot harrastavat lentämistä. Tänään IMDb:n uutiset kertoivat Lostista tutun Matthew Foxin aloittavan harjoittelun moottorikoneella - hänhän on jo vuosien ajan harrastanut moottoritonta purjelentoa.

Tunnetuimpia lentäviä julkisuuden hahmoja on kuitenkin varmaan Iron Maiden -yhtyeen laulaja Bruce Dickinson, joka sivutyönään toimii Astraeus -yhtiön matkustajakoneiden (Boeing 757) kapteenina. Lisäksi Dickinson lentää yhtyeen omaa konetta Ed Force Onea (joka myöskin on 757) bändin keikkaillessa ympäri maailmaa. Tästä on kerrottu mukavasti bändistä kertovassa dokumentissa Iron Maiden: Flight 666.


Muita kuuluisia lentäjiä ovat mm. näyttelijä John Travolta, mutta jonkinasteisen lupakirjan omistavat myös Angelina Jolie, Clint Eastwood, Harrison Ford sekä Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush.