tiistai 5. toukokuuta 2009

Junalla Siperiaan

Katsoin vapun aikaan elokuvan nimeltä Transsiberian, pääosissa Woody Harrelson, Emily Mortimer Pekingistä Moskovaan junalla matkustavana amerikkalaispariskuntana, Kate Mara ja Eduardo Noriega heidän hyttikumppaneinaan sekä Sir Ben Kingsley venäläisenä poliisina. Elokuva oli jännittävähkö trilleri turistipariskunnan junamatkasta läpi Venäjän, jossa elokuvan mukaan laki on jokaisen omassa kädessä.

Harrelson ja Mortimer ovat elokuvassa hauskasti hieman epäsuhtainen pariskunta, jotka kuitenkin erilaisuudellaan tasapainottavat toisiaan loppua kohti. Noriega ja Mara puolestaan tuovat kuvioon seksikkyyttä, vaaraa ja jännitystä. Sir Kingsley venäläisenä poliisimiehenä hieman huvittaa, mutta menettelee.

Elokuvan tarina ei kuitenkaan ollut se syy miksi halusin tämän elokuvan nähdä. Olen pitkään haaveillut junamatkasta Venäjän halki aina Pekingiin asti. Otin siis tämän trillerin enemmän "matkailumainoksen" kannalta kuin jännittävänä elokuvaelämyksenä.

Matkailu on yksi suuria mielenkiinnon kohteitani ja on hauska nähdä uusia paikkoja. Matka junalla suuren ja mahtavan Siperian halki kestää pitkään, mutta junamatkalla voi nähdä niin paljon enemmän kuin jos lentäisi yli. Kilometrejä matkalla kahdeksan eri aikavyöhykkeen yli kertyy noin 10 000 ja aikaa siihen kuluu minimissään viikko.


Trans-Siberian -juna kulkee Siperian halki Vladivostokiin. Venäjän ja Mongolian rajalta Irkutskista voi kuitenkin suunnistaa Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin ja vaihtaa siellä Pekingiin menevään Trans-Mongolian junaan. Matkalla voi nähdä Euroopan ja Aasian erottavat Ural-vuoret, maailman syvimmän järven Baikalin, Mongolian arot ja lopulta Kiinan upeat maisemat. Jostain syystä Mongolia, sen jurtat ja hevoskulttuuri on aina kovasti minua kiinnostanut ja tuohon maahan haluaisin tutustua paremminkin.

Tyttäremme on nyt 2,5-vuotias ja mielestäni hieman liian nuori tuollaiselle reissulle. Mutta parin vuoden päästä tilanne on jo ihan toinen ja junamatkan suunnittelu ei tunnu ollenkaan mahdottomalta. Eikä Transsiberian -elokuvakaan jännittävästä teemastaan huolimatta vähentänyt intoani jatkaa matkan suunnittelua :)

3 kommenttia:

Laje kirjoitti...

Tahtoo edelleen yöjunalla Ulan Batoriin, mut niitä venäläisiä nukkeja ei oteta kassiin vaikka Tuisku kuinka haluis :)

Sari kirjoitti...

Hei, tämän leffan trailerin mä näin joku aika sitten ja herätti kiinnostukseni. Nuo teidän matkakuumeilut on kyllä aina ihan omaa luokkaansa. Maailmanympärysmatkaa ja vaikka mitä eksoottista ja nyt tämä! Haave junailla koko Siperian halki. Voi tokkiisa!

Paivi kirjoitti...

Muille tiedoksi, että venäläiset nuket siis viittaavat tuohon kyseiseen elokuvaan :)

Sari, leffa on tosiaan ihan toimiva trilleri ja maisemiltaan aika karu. Hienoja juttuja jotkut tuossa, eli jos jännitystä kaipaa niin tuo on ihan kelpo pätkä.

Matkailu tai siis varsinkin uusien paikkojen näkeminen on vaan niin hauskaa! Siitä saa kokemuksia ja elämyksiä, joita ei muuten voi kokea. En tietenkään ole maininnut vielä, että onhan meillä toinenkin maailmanympärimatka ollut suunnitteilla... ;-) Viimeistään silloin pysähdytään matkalla Teksasissa!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails