maanantai 25. toukokuuta 2009

Angelina Jolie - Salt

Ihana ja lahjakas Angelina Jolie kuvaa parhaillaan vuoden päästä kesällä ensi-iltaan tulevaa action-elokuvaa Salt. Elokuvassa Jolie näyttelee CIA-agenttia, jota aletaan epäillä venäläiseksi vakoojaksi ja joka joutuu käyttämään kaikki taitamansa keinot pelastaakseen maineensa aitona patrioottina.

Saltin ohjaa Australiassa syntynyt 59-vuotias Phillip Noyce, joka tunnetaan mm. elokuvista Rasvatyyni (Dead calm) ja Varastetut lapset (Rabbit-proof fence).

Jolien ohella elokuvassa nähdään viimeksi Wolverinessa näytellyt Liev Schreiber sekä Chiwetel Ejiofor.

Jolie on jännittävä nainen: välillä hän näyttelee erittäin vaativissa draamoissa kuten alkuvuoden Changeling tai Vuosi nuoruudestani (Girl, interrupted), mistä hän voitti sivuosa-Oscarin, välillä hän taas revittelee toimintaleffan sankarina kuten Tomb Raiderit tai Wanted. Parasta tästä vaihtelunhaluisuudesta tekee se, että Jolie on loistava molemmantyyppisissä rooleissa! Hänen treenattu, timmi kroppansa ja tietynlainen "jätkämäinen" asenne tekevät hänestä täydellisen toimintasankarittaren, kun taas hänen erinomainen draaman tajunsa ja ammatillinen lahjakkuutensa tekee hänestä vakuuttavan myös vakavampiin rooleihin.

Kuvat comingsoon.netistä.