keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

3D

Kävin vihdoin katsomassa Boltin, 3D-versiona. Ehdin kuin ehdinkin ennen kuin elokuvan näyttäminen teatterissa lopetetaan. Koiraihmisenä oletin jo teemallisesti tykkääväni näkemästäni, mutta Bolt ylitti odotukset - hahmot olivat todella suloisia, tarina oli viihdyttävä ja se 3D-animaatio... voi juku!

Mukana voi toki olla hieman uutuudenviehätystäkin, mutta kyllä nuo animaatiot näyttävät mahtavilta kolmeulotteisina. Olen jo ihastellut kotitelkkarissa animaatioiden blu-ray-versioita kuinka jokainen elukoiden karvoista näkyy niiiiin terävinä. Mutta kyllä nämä 3D:t voittaa jopa tuonkin: Boltin turkki näytti ihan aidolta ja jopa lika siinä oli saatu näyttämään oikealta.

Boltin alun mainoksissa oli traileri Neil Gaimanin tarinasta Coraline, joka sekin tulee elokuviin kolmiulotteisena versiona. Rapakon takaa olen kuullut kriittisen sävyisiä kommentteja elokuvasta, mutta trailerin perusteella se näytti ovelalta, hyvin Painajainen ennen joulua -tyyliseltä. Yhdennäköisyys on ymmärrettävää, sillä Coralinen ohjaa sama ohjaaja Henry Selick.

New Yorkissa muutama viikko sitten käydessämme tsekkasimme kokopitkän elokuvan iMaxissa (aikaisemmin olin nähnyt iMaxissa vain reilun puolen tunnin vedenalaisdokumentin) - animaatio sekin: Monsters vs Aliens (kulkee Suomessa nimellä Möröt vastaan muukalaiset). Tässäkin tapauksessa olin hämmästynyt animaation laadusta ja 3D-efektien todentuntuisuudesta, joskin elokuva ei tarinansa puolesta ollut ihan niin hyvä.
Vielä en ole nähnyt yhtään oikeilla näyttelijöillä tehtyä 3D-elokuvaa, mutta jotenkin voisin kuvitella, että kolmiulotteisuus ei niissä toimisi niin hyvin kuin animaatioissa. Voin toki olla väärässäkin! Mielenkiinnolla odotan, että jossakin vaiheessa näen sellaisenkin :)

Enemmän Boltista englanniksi toisessa blogissani